Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
друмчо - специалист
Нека опита/тества/. Между стъклата, освен силикон/черен/, има дистационер, в него има "противовлагител", ако са поставили/св.кафяви гранулки/бирена мая//.
VLADO66 - майстор
Това гранулките е силикагел.По отношение на вакумирането няма как да стане защото винаги се получава дифузия през полиуретановата запечатка на стъклопакета,затова аргона с които може да се напълни изчезва до 5 години.
Krass - майстор
И какъв е смисълът да се замени въздуха с аргон. По малко термопроводим ли е?
Krass - майстор
Знам, че е инертен, но какъв ще е крайния ефект.
pavkatay - майстор
Доста понижава коефициента на топлопреминаване.
Krass - майстор
pavkatay написа:
Доста понижава коефициента на топлопреминаване.
Едва ли. Не намерих нищо писано за това. :?
tarlyo - специалист
pavkatay написа:
Доста понижава коефициента на топлопреминаване.
+1
lov - майстор
pavkatay написа:
Доста понижава коефициента на топлопреминаване.
И колко доста?! Много се спекулира с това. Ако искаш да говорим в цифри но като сметнеш на края за една средна изцяло остъклена стена на стая. То една свещ запалена в стаята компенсира загубите че идва и в повече.
Азота има още по добри параметри.А в оптични газонапълнени прибори се ползва изключително азот. Причината да се ползва аргон /както и азот де или друг инертен газ/, е че първо по този начин се отстранява влагата защото в бутилката предварително е осушен. И като доста по тежък газ колкото и микро пропуски да има по дълго се задържа в пакета.
aristokrata - специалист
Кофициента на топлопреминаване U характеризира топлоизолационните качества на стъклопакета - колкото той е по-нисък толкова по малко топлина ще губим през стъклопакета. При най-често срещания стъклопакет Бяло стъкло / Бяло стъкло той е 2,7W/m2.K, при стъклопакет Бяло стъкло / Ниско емисийно стъкло е 1,4W/m2.K, а ако пакета се напълни и с газ аргон коефициента пада до 1,1W/m2.K. Следователно най-добрия вариант за стъклопакет с две стъкла е Бяло стъкло / Ниско емисийно стъкло напълнен с газ аргон.
С няколко щракания на мишката намерих това. Не съм сигурен,че те разбрах,за каква влага в стъклопакета говориш?
Иначе и аз избягвам да предлагам аргон,защото според всички стъклари с които съм разговарял аргонът изтича за няколко години и се губи смисъла в инвестицията.

Тема "Вакуум във стъклопакет - дали ще има ефект" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: