Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
root666
- специалист
282 мнения в "Реле за време (таймер) за управление на бойлер"
Ето как е и при мен... все още не е поизмазано отстрани, защото не ми е останало време.
Изпълнено е с таймер (на него пише че е за 16А) и контактор за шина.
Преди време се пробвах само с такъв таймер, който бях сложил направо в апартаментното табло, НО изкара около месец и половина... в крайна сметка изпуши. Хем поемаше товара само при включване, защото бях настроил 4 или 5 часа. Сега с контактора се надявам да няма проблем.
Голям кеф е за мързеливи и особено за хора като мен -- забраванковци. Така всяка вечер бойлера си бачка и съответно си имам топла вода
А поставено на мястото за ключа на бойлера е много по-удобно, когато искам да го включа от бутона MANUAL.
Изпълнено е с таймер (на него пише че е за 16А) и контактор за шина.
Преди време се пробвах само с такъв таймер, който бях сложил направо в апартаментното табло, НО изкара около месец и половина... в крайна сметка изпуши. Хем поемаше товара само при включване, защото бях настроил 4 или 5 часа. Сега с контактора се надявам да няма проблем.
Голям кеф е за мързеливи и особено за хора като мен -- забраванковци. Така всяка вечер бойлера си бачка и съответно си имам топла вода

Последна промяна от dbunalov на вт мар 20, 2012 10:20 pm, променено общо 2 пъти.
kam34
- специалист
Имаш място и за едно ЦК ключе да шунтира таймера. По удобно е от натискането на малкия бутон maнual и не е необходимо да гледаш какво пише на ситния дисплей.
На половина по евтин контактор е на Chint и върши същата работа, ползвам вече няколко години два такива за включване на бойлери и съм много доволен. Шума им е едва доловим и се чува ако си доближиш ухото до него.
http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -2711-0032
На половина по евтин контактор е на Chint и върши същата работа, ползвам вече няколко години два такива за включване на бойлери и съм много доволен. Шума им е едва доловим и се чува ако си доближиш ухото до него.
http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -2711-0032
Благодаря VK,
Този таймер е на DUEWI -- и доколкото разбирам съм се набутал с цената му ... аз го купих от БАУМАКС и там цената му е 24 лв., а както разбрах от предни постове в КОНРАД се продава за цена от около 14 лв., а контактора е на Schneider Electric /и той беше около 25-26 лв./. Наистина е малко скъпичко, но определено си заслужава тази 'инсталация'. Хем е мързеливо... хем удобно.
На този същия таймер пише, че е за 16А ток, обаче ... както написах по-рано само той не издържа бойлера -- вече е изпробвано -- сега имам и един такъв повреден (релето му замина). Опитах се да потърся същото или подобно реле да го подменя... ама поне в Бургас не успях да намеря (в КОНРАД може и да са имали ... но не отидох до там
Определено могат да се купят и по-евтини варианти -- ама трябва да се търси, а мен определено ме домързя
Свързването е от лесно... по-лесно. Ще сторя схемичката по-късно и ще я публикувам.
А колкото до малкото бутонче MANUAL -- според мен не е голям проблем да се ползва то за ръчно включване. (Поне за мен дребния шрифт не е проблемен -- все още
)
Този таймер е на DUEWI -- и доколкото разбирам съм се набутал с цената му ... аз го купих от БАУМАКС и там цената му е 24 лв., а както разбрах от предни постове в КОНРАД се продава за цена от около 14 лв., а контактора е на Schneider Electric /и той беше около 25-26 лв./. Наистина е малко скъпичко, но определено си заслужава тази 'инсталация'. Хем е мързеливо... хем удобно.
На този същия таймер пише, че е за 16А ток, обаче ... както написах по-рано само той не издържа бойлера -- вече е изпробвано -- сега имам и един такъв повреден (релето му замина). Опитах се да потърся същото или подобно реле да го подменя... ама поне в Бургас не успях да намеря (в КОНРАД може и да са имали ... но не отидох до там

Определено могат да се купят и по-евтини варианти -- ама трябва да се търси, а мен определено ме домързя

А колкото до малкото бутонче MANUAL -- според мен не е голям проблем да се ползва то за ръчно включване. (Поне за мен дребния шрифт не е проблемен -- все още

колев
- специалист
Здравейте.
При трипроводна инсталация с ДТЗ, колко правилно е да се прекъсне само фазата на бойлера. Нали терморегулатора на бойлера също прекъсва само фазата.
Проблема е че мисля да ползвам такова силово реле

въпреки че на снимката е показано двуполюсно, модела е еднополюсен - G7L-1P
При трипроводна инсталация с ДТЗ, колко правилно е да се прекъсне само фазата на бойлера. Нали терморегулатора на бойлера също прекъсва само фазата.
Проблема е че мисля да ползвам такова силово реле

въпреки че на снимката е показано двуполюсно, модела е еднополюсен - G7L-1P
колев
- специалист
Ето я и моята вариация по темата.Малко тясно дойде вътре и релето си намери мястото в дупка в тухлите. Бойлерното табло е Найден Киров с горд надпис и знаме "изберете българското" 20А 250в ,а вътре....... китайски ключ .... 16А ....
Ето и какво се случва за втори път с бойлерно табло Legrand 45A. Един път било случайност, втори път-съвпадение, трети реших да не пробвам какво е. И двата изкараха по 1,5-2 години на 3кв бойлер. За мен тия табла имат конструктивни недостатъци.
Надявам се скоро да не се занимавам пак

Ето и какво се случва за втори път с бойлерно табло Legrand 45A. Един път било случайност, втори път-съвпадение, трети реших да не пробвам какво е. И двата изкараха по 1,5-2 години на 3кв бойлер. За мен тия табла имат конструктивни недостатъци.
Надявам се скоро да не се занимавам пак

Тема "Реле за време (таймер) за управление на бойлер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература