Мечтата на всяка домакиня
adler22 - специалист
Здравейте на всички. Както личи от заглавието на темата, въпросите ми са свързани с преустойството на кухнята в апартамента, на който правя ремонт. Жената рече, че кухнята била тясна и затова бутнахме стената под прозореца , за да може да усвоим балкона. За час , час и половина упражнението беше направено. Изложението на кухнята е северозападно и въпреки че мин. година сложихме външна изолация (5 см епс) аз искам да се презастраховам и да поставя и някаква изолация отвътре. Както се вижда на снимките терасата е затворена, отвътре е изидана с тухли и итонг, върху който баща ми е слагал навремето стиропор. Под него на тухлелите стени, няма нищо. Идеята да ми да налепя фибран към 3 см, обаче още се чудя дали да е фибран или стиропор :?
Искаше ми се да сложа няква изолация и на пода, ама нещо с тез мозаечни плочки не можем да се разберем, просто нямам идея как да ги махна, явно са ги лепили с цимент навремето и са много здраво захванати, и май ще се откажа от изолация на пода. Гледах разни тънки изолация като депрон т.н, ама май те са вятър работа и само ще си хвърля парите , без да има файда . Балкона на комшиите долу е затворен.
Другия ми чудеж :) е свързан с дясната стеничка на терасата, там е залепен стиропора. В ъгъла м/и прозорена и стената още се вижда пяната, която не е покрита от изолацията, а е хубаво да се скрие . Как да стане това, с гипокартон ли ?! Дали ще може да се захване директно за стената без да се ползват профили ?!

Ще се радвам да дадете някъв акъл и идеи , как и какво да направя, щот вече почвам да давам заето :)
Качвам и няколко снимки за дас е ориентирате в ситуацията

Прикачен файл

DSC_0106.JPG

Прикачен файл

DSC_0105.JPG

Прикачен файл

DSC_0104.JPG
DSC_0104.JPG (63.02 KиБ) Видяна 7639 пъти

Прикачен файл

DSC_0103.JPG

Прикачен файл

DSC_0102.JPG
dpp - специалист
Тъй като е усвоена тераса и вероятно отдолу под тебе не е,/ а и да е/ сложи фибран отдолу на пода ако позволява денивилацията. Аз така направих с моята тераса, 4см фибран и замазка отгоре с тънка мрежа. За стените не виждам смисъл при все че имаш изолация отвън да стесняваш допълнително стените, ако обаче ще слагаш гипскартон по тях вместо шпакловка, можеш да сложиш вата между гипскартона и стените и това е!
adler22 - специалист
Благодаря на колегата за съвета, който ми даде :) Общо взето нещата си дойдоха по местата, налепих изолация по стените, тавана и вчера с повечко инат и спортна злоба взех че изкъртих плочките от пода. Имам още малко работа там, да разкарам каде що е останала замазка,та въпросът ми е свързан с това, какъв фибран да сложа долу на пода.На стените и тавана сложих 3 см зелен фибран, но за долу се чудя :? . Знам че има на Аустротерм специален за под, но там най-малката дебелина е 50 мм, та се чудя дали зеления ще ми свърши работа( 30-40 мм) . Замазката отгоре колко трябва да е дебела ???
kotyo - специалист
Фибран( точно тази търговска марка) си имат подов на всички дебелини. Започват от 20мм. Потърси си от него и проблемът ти е решен. А замазка под 30мм не е сериозно, най- добре 40мм.
adler22 - специалист
Някой по-запознат може ли да ми каже, каде в Бургас мога да намеря XPS с по-голямо плътност , специално за под, розов , зелен, няма значение ???
novgradski - специалист
...попитай във "ВЛАДИВАН" (до фуражния)...за моя под купувах от там (тогава беше някакъв "гръцки").
adler22 - специалист
Там сега има само черен румънски мисля че е , който е пълен т*шак :). Търся розов или поне зелен. Обаче ......... каде да го търся ?1
adler22 - специалист
Направо съм потресен , още не мога да го осмисля , това което ми се случи днес с майстора ни. Следната ситуация : идва майстор за шпакловане и боядисване, дава цена от 4 лв на м2 ( 2,50 лв /м шпакловане + 1,5 лв/м боядисване) и отделно 1, 5 лв на линее метър за ъгловите лайсни. Помещението е кухне с приобщен балкон, като площа е грубо 50 м2. На балкона има изолация на челния панел, страниците , тавана и пода. Понеже момчето слагало и подови настилки се разбрахме да сложи и гранитогреса на пода на цена 9 лв на м2, щот плочите били големи(45х45).Още първия ден ( мин петък) направи замаска на пода на терасата , около 4 , 5 м2. и поосле ми поиска 100 лв. Аз кво да правя дадаох му ги , каде в знак на добра воля, каде и аз не знам поради ква причина, изглеждаше свестен тип.От понеделник до днес прави шпакловката на стените , даже ще не е сложил сатена, и днес ми вика да му дам пак някой лев. И аз смятам 50 м2 стени х 2,5 лв или общо 125 лв. + там за лайсни ала бала, общо 150 лв. Казвам му аз , че ще му платя за шпакловката , която даже и още не е на 100 % готова и за другите работи вече , ще се плаща след като се свърши работата. И "МАЙСТОРА" остава много учуден от цялата работа, ама как само 150 лв , тва не били всички пари. В крайна сметка се оказа, че той иска по 2,5 лв на м2 на РЪКА шпакловка, понеже някаде бил минал и 4 ръце. Сега аз оставам като гръмнат,ама как 2, 5 лв на ръка, кой смятам така?!?!? Направо не мога да повярвам, Та според неговите сметки на ръце и ала бала, аз за тази кухня която е 50 м2, че даже и толкова няма, аз трябва да му платя за труд като на площ от 200 м2, понеже бил праил по 4 ръце някаде. или 500 лв само за шпакловка. А кажете ми сега това нормално ли е ?!?!?!
VLADO66 - майстор
В последния кръг на А група излязоха много изненади в резултатите-от това ще да е :-D
Делян - специалист
Кажи му на тоя да си взема обратно всички ръце шпакловка и да се връща в кочината... :axe:
Боядисването и то сигурно е 1.50 лв на ръка...
Бахти, тая криза не ги ли преся тея, ве?!

Тема "Една кухня с много неизвестни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: