Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
подариха ми генератор на който му липсва една част като махнеш капака се вижда ротора и статора държи се на 3 болта и трябва да е извита като бъбрек бобина ли е какво е незнам има 2 клемички за буксички ако някой може да ми каже от къде да си купя такава ще му бъда благодарен генератора си работи но не произвежда ток
hidrazin - майстор
А снимки ? И тия "клемички за буксички" накъде отиват?
Май е по-добре да питаш в някой сервиз където приемат за ремонт тези китайски му работи.
имам проблем с снимките значи показахами какво е една платка със някакви съпротивления ли бушончета ли извито като дъга и се свързва с ротора и статора
hidrazin - майстор
Ами това ти е електрониката за възбуждане и регулиране на генератора.Така по Интернет няма да стане.
Като са ти показали платката виж какъв и е модела и търси такава, макар силно да ме съмнява да намериш.
Ако някой се хване би могло да се направи нещо по въпроса но щом е изгоряла е добре да помислиш дали самия генератор не си е заминал.
Пък и не виждам как може да получиш помощ тук като не можеш да качиш и едни снимки.Явно си и далеч от електротехниката.
Затова май пътя е към някой сервиз или да си ползваш двигателя от генератора за нещо друго (косачка, помпа за вода ...)

Тема "генератор gardenia lt2500a" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: