• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Ако пробваш как работят и двата веднага ще се откажеш от обикновения електрожен.
profesionalist_wood - майстор
Мхм...Зададох въпроса защото ще правя детски площадки и там заварките трябва да са много добре направени и се водят почти ,,отговорни заварки,, и досега съм работил на обикновен електрожен Модерна 170 на TELWIN на който се изключва защитата му нон-стоп,та питам колко ще му излязат консумативите като парички след като дам 1240лв за Gysmi 206 FV-кислородни бутилки,маски,защитни облекла,заваръчна тел.....
LazarGanev - "Велик майстор"
profesionalist_wood, аз не разбрах последния въпрос :? . Консумативите за двата електрожена са едни и същи, няма нищо различно. Колкото до качеството на заварките, бъди сигурен, че с инвертора ще са по-качествени. Например аз газова инсталация няма как да се навия да правя с обикновен електрожен, макар че имам много добър такъв (на Елжен-Варна), но не може да се сравнява с Фрониуса по качество на заварката и по комфорт на работа. Пък маската си е маска, облеклото си е облекло, електродите - електроди :wink:
profesionalist_wood - майстор
Отпада електрожена по-долу и съм се спрял на инверторния Gysmi 206 FV.Просто попитах за цената на консумативите защото Гизми е от висок клас доколкото знам,и ми е интересно колко е ремонтопригоден,дали са скъпи частите и дали имат добра сервизна база. Фрониуса добър ли е? Четох че били австрийски и потърсих в гугъла и попаднах на http://napravisam.net/?p=1091 Fronius-Trans Poket 1500 за 1296лв,но ампеража е между 50-150 ампера докато на френския е 200 ампера и ако можем да направим таблица кой заваръчен апарат и електрожен от какъв клас са за непросветенте като мен:)
idunno - специалист
затова за домашно ползване е по добре да се купи китайска която е два пъти по евтина но с не по лошо качество и параметри а екстрите може би ще са повече !
Соларна маска за домашно ползване-много си прав.И за какво му е на човек соларна маска вкъщи :?: ,може би да преправи колелото на сина си или някоя панта на вратата му се е откъснала.Я стига аз имам соларна маска и обикновена и соларната я ползвам само за TIG,за всичко останало обикновената си върши идеална работа.

Зададох въпроса защото ще правя детски площадки и там заварките трябва да са много добре направени и се водят почти ,,отговорни заварки,,
Ако имаш опит в заваряването и с най-обикновен електрожен ще се справиш,ако ли не,вземи инверторния - ще ти е по- лесно.И хубави елктроди,естествено.
Всяка една заварка е отговорна (трябва да отговаря на определена предписана технология) :-D(ами ако завряваш асмалъка на комшията и той му падне на главата докато си пие ракията под него :-D - това пак е отговорна заварка) просто някои заварки ги проверяват разни хора с уреди.Ако имаш проект там трябва да има предписание за начините на заваряване, вида електроди и ред такива неща
idunno - специалист
Фрониуса добър ли е?
:-D много добър.
agj - майстор
Винаги ми е било интересно че у нас винаги ще има някой който да се занимава точно с каквото не му е работа :?
Относно Фрониуса -с нищо не е по добър от всички останали инвертори само дето цената и поддръжката са двойно по скъпи ....!
idunno - специалист
:-D същото твърдят хората, на които им се иска да използват Хилти, но все не им се дават парите и се утешават,че Хилти с нищо не се различават от останалите марки перфоратори.
Аз използвам Фрониус, моят колега ползва - Кемпи и смята,че Кемпи-то е по-добро.Всеки си има предпочитания.
Колкото до сервиза, може да си прав.Моят се сервизира от един приятел. :-D
agj - майстор
idunno написа:
:-D същото твърдят хората, на които им се иска да използват Хилти, но все не им се дават парите и се утешават,че Хилти с нищо не се различават от останалите марки перфоратори.
Аз използвам Фрониус, моят колега ползва - Кемпи и смята,че Кемпи-то е по-добро.Всеки си има предпочитания.
Колкото до сервиза, може да си прав.Моят се сервизира от един приятел. :-D
Ползвал съм и Фрониус ползвам и Кемпи ...ако говорим за професионални машини може да се поспори относно не толкова за качествата колкото за екстрите в машините ...но относно ниските класове вече има доста други марки дори и китайски машини които не само по цена но дори и по параметри са по добри...!
Въпреки че сервиза ти се поддържа от приятел пак ще излиза по скъп! Но пък е напълно вярно че всеки си има предпочитания какво ще купи и какво ще ползва.
idunno - специалист
ако говорим за професионални машини може да се поспори относно не толкова за качествата колкото за екстрите в машините
Защо да спорим, аз си харесвам фрониуса- платих за него 1100 лв, докато от Кемпи тогава ми искаха 1600 без ДДС.И сега не съжалявам - доволен съм.Сигурно има хора ,които ще кажат същото за ЕСАБ или Кемпи.
За евтините електрожени нямам поглед, но никога не бих си купил китайски електрожен.
Колкото до сервиза- ето ти един пример.Мой приятел ползва Дека Хипермос и в Ташев му поискали 500лв за смяна платката, е проблем се оказа диод за 10 лв.
Толкова за сервиза.Има какво да се желае от сервизното обслужване в БГ.
относно ниските класове вече има доста други марки дори и китайски машини които не само по цена но дори и по параметри са по добри...
по-добри от какво?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: