• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
sirko - специалист
Искам да питам в темата относно моята машинка ARC 140, купих я преди месец и се справя чудесно с хоби нуждите ми, въпроса ми е какви метали и с какви електроди може да заварява това чудо.
dragozow - майстор
Всякакви с всякакви електроди.
agj - майстор
sirko написа:
Искам да питам в темата относно моята машинка ARC 140, купих я преди месец и се справя чудесно с хоби нуждите ми, въпроса ми е какви метали и с какви електроди може да заварява това чудо.
Машинката може да работи с всякакви електроди може би с изключение на целулозни. По принцип може да се заваряват почти всички метали,но най успешно заваряваните са: черни ,неръждаеми и чугун.Цветни метели като: мед ,медни сплави и алуминий и сплавите му се изисква доста опит !
При работа с електроди с заваръчни апарати като твоята е необходимо да се спазва полярността на електродите с който се работи. Полярността и всички останали данни за електрода са описани на кутията от електродите .
Най-разпространени и най-често използвани, включително и в домашната работилница, са електродите с рутилова обмазка. Те „палят“ по-лесно, горят по-равномерно, получава се гладък заваръчен шев, шлаката се отстранява по-лесно. При заваряване с прав ток ръкохватката се свързва към отрицателния полюс , а масата към положителния , т.е. заварява се с права полярност. Електродите с базична обмазка се свързват към положителния полюс на апарата (отрицателна полярност). Базичните електроди се използват при отговорни заварки с високи изисквания за жилавост на метала на шева, ако се използват такива електроди в домашната работилница и от хора с по малко опит в заваряването може да създадат известни проблеми при запалване (залепване на електрода) ! Електродите с целулозна обмазка са специално предназначени за заварка на тръбопроводи. Затова тези електроди рядко биха намерили приложение в домашната работилница.
Последна промяна от agj на съб апр 28, 2012 1:37 pm, променено общо 3 пъти.
dragozow - майстор
В масовия случай за домашни нужди се ползват рутилови електроди, понякога базични или неръждавейка. Определени метали, както е казал колегата се заваряват успешно едва след дългогодишен опит.
kuger - майстор
Здравейте!
Някой има ли преки наблюдение върху тази машинка?
http://prodavalnik.com/photos/ad/3477422/4/
agj - майстор
kuger написа:
Здравейте!
Някой има ли преки наблюдение върху тази машинка?
http://prodavalnik.com/photos/ad/3477422/4/
Това са серия китайски инвертори продаващи се а под различни имена WS ;WSM и др.дори и с логото на Есаб , явно VITO е последното име под което се продават. VITO имат и сайт за продажбата на вече доста видове и модели машини http://www.vitolux.com/category/60/zava ... hnika.html.
Аз имам впечатления от машина като VITO-VS200 купена на цена също около 400лв.За тази цена машината е добра!Но тази http://prodavalnik.com/photos/ad/3477422/4/ за която питаш ми се вижда слаба изхождайки от това че 200 Амперовата машина не отговаря на ампеража си ,то тази125 Амперова ще е твърде слаба!По добре отдели още 60лв. и си купи VITO-VS160 с функция ”АРГОН” ....или с още 100-ина лв.по скъпата но по мощната VITO-VS200 с функция ”АРГОН”!
dragozow - майстор
Тия ги продават навсякъде, по пазарите е пълно. Работят, но няма фискален бон, няма гаранция и "търговеца" не си е написал адреса. Ампеража не отговаря, на 125 не знам какво ще правиш, ПВ-то е 40% и също не отговаря. Познавам фирмите, точно тия пазаруват най-скапаната стока в Китай. Продават евтино, но са в сивата икономика, ако стане нещо с машинката не разчитай. Този инвертор в Китай струва 50$, същия, но хубав струва 105$. Напъни се с още малко пари и ела да ти дам добра машина със сервиз. Тука във форума има поне още 4-5 колеги, от които можеш да купиш хубава машина с гаранция.
sek.1 - специалист
Послушай Драгозов и няма да сбъркаш .
kuger - майстор
" Напъни се с още малко пари и ела да ти дам добра машина със сервиз. Тука във форума има поне още 4-5 колеги, от които можеш да купиш хубава машина с гаранция.[/quote]"

Наистина, така ще е най-добре, "проверено и изпитано", само да се съберат паричките :)
Карам с един "пеунишки", работи, да не му е уроки, но за фини работи е, меко казано, груб.
danail_3 - напреднал
itzo1952 написа:
ralev написа:
ESAB са собственици на завода в Ихтиман http://www.esab.bg/
Не разбрах добре какво има на предвид Йода, като казва
"Който иска да си купи Боклучави машини и да не му признават гаранцията след това да тича в "Арго-маркет"
Аз си купих небоклучава машина Gysmy 195 от Арго-маркет. Един месец след изтичане на ЕДНОГОДИШНАТА! гаранция спря да работи. Арго-маркет отказаха ремонт. Сега стоят на трупчета хиляда лева, вложени в небоклучава машина! Адвокатът ми проверява дали можем да ги съдим за това, че в EU продават само с една година гаранция. Но като гледам, ще пия една студена вода.
Към Драгозов - много ми е интересно това мнение и около 10-тина след него, не ги видя или не поиска да ги видиш ???
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: