• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19
Монтаж, топло и звукоизолации.
Chefo77 - майстор
Привет!
Моя клиентка иска да и монтирам ламиниран паркет на стената, но директно и с ... монтажна пяна. Ха сега разкажете - има ли някакви рискове това, има ли нещо специфично при работата с такава пяна и каква е ориентировъчно разходната норма на квадратен метър. 3 пени ще стигнат ли за 20 м2? Става дума за полиуретановата пяна за топлоизолации, която не раздува (Ceresit CT-84). Извинявам се, ако бъркам понятията :)
Имам една камара стени с паркет, ама ламинат с монтажна пяна йок... И малко съм като в небрано лозе :)
Благодаря предварително!
EDI - майстор
И един флакон от 850 млл ще стигне ако стената е гладка, предполагам, ще го лепиш плътно, но поне 2-3 мм слой пяна трябва да остане отдолу.Все пак провери как е с адхезията върху долния слой на ламината, но пяната държи и върху стъкло, та предполагам няма да има проблем.СТ84 е нискообемна, но все пак 5-10 минути след фиксирането на парчето направи корекция на нивото.Защо не помислиш за лепене с монтажно лепило, да речем ПРОФИ ФИКС и ЕКСПРЕС ФИКС на МОМЕНТ, по-лесен ще ти е монтажа.
Mega - специалист
С монтажна пяна лепят касите на вратите, но се чудя как ще фиксираш детайлите докато стегне? Както казва Edi по-добре с монтажно лепило. Пяната колкото и да не раздува ще дава отместване докато стегне и ще станеш луд да наместваш?
VLADO66 - майстор
А дали не може да се нареди едно пано на земята,да се фиксира с тиксо, да се сложи пяната и да се шлюпне на стената :?
kuuuuuul - майстор
Аз в момента лепя каменна вата с ИНСТА 9,8лв и една от Баухаус 10лв,първата май е по добра.Трябва да изчакваш малко след нанасяне преди да залепиш.За точната технология ще трябва да направиш проби.На стена съм лепил ламинат с моментното лепило но не стягаше много бързо.Доста пипкава работа.
ArturDent - Почти Безобиден
Първо обясни, на твоята клиентка, че за стена има друго нещо и то се казва ламперия!
Монтира се по друг начин...

Обикновено производителите на ламинат произвеждат и ламперия в същия десен.
Chefo77 - майстор
Моята клиентка вече си е взела ламината, така че няма убеждаване за ламперия :) :)
С монтажно лепило ще е по-лесно, зная, но много нагоре ще и се качи като цена. Иначе и универсален силикон ще свърши добра работа, но ... :(
Тъй като монтажът ще е хоризонтален, от около 70 см до тавана (точно там таванът е на 2.20, има трегер, облечен с куфар и с лунички), мисля да го започна отгоре надолу. Ще лепна първия ред с пяната и няколко парчета двойнозалепващо, ще го "подпра" отдолу с винтове докато стегне и ще се прехвърля на другата стена. Стеничките са 4, 2 Г-образни кухнички. Та така мисля по 3-4 реда и на другата стена. Допълнително освен пяната мисля да кова с такер в клика. Имам и чертежи, там, където ще има шкафове и няма да се вижда, мисля да "инсталирам" винт-дюбели.
Благодаря на включилите се!

Владо, няма вариант за пано на земята, защото ще стане тежко, има опасност да се разглоби докато го вдигна и не съм убеден, че стените ще са вертикални...
EDI - майстор
С допълнителното укрепване ще стане добре.Освен това, ако лепиш отгоре надолу, като хване добре първия горен ред, другите само слагаш пяна и ги окачкаш на КЛИК-а, те сами ще се държат да не паднат.Успех в начинанието и дай после някоя снимка да видим как е станало.
Chefo77 - майстор
Мисля да започна отгоре надолу защото долния край ще остане зад кухненските шкафове и няма да се наложи нито да режа, нито пък да рискувам последния ред горе да е неравен, дори и ако го изчисля и прехвърля. А и ламинатът е с такова закопчаване, че отгоре надолу и отляво надясно ще ми е по-лесно - десния край на реда остава зад първите дъски на съседната стена (която също ще е с ламинат). А лявата е "гола".
Снимки ще има обезателно ... стига да не ме е срам от тях :) :)
EDI - майстор
Хич не вярвам да те е срам после :) .И аз имах една подобна идея за вилата преди време, ама я бях забравил, та сега ще видя на живо как изглежда.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19

Тема "Ламинат на стената с монтажна пяна???" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: