За Viking имаш един + от мен да не казвам голяма дума вече 10 години някъде я лънгъркаме , засега само 1 път съм смъквал карбуратора да го чистя икапачката на резервоара се спука отгоре. Но не вземай най слабия модел !
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
mirix
- специалист
71 мнения в "Мотофреза Viking, Husqvarna, Gardenia или българска"
Имам Viking585 от 1 година и съм изкючително доволен.Имам база за сръвнение,тъй като преди съм работил 20 години с Тера и една на Петров.За части и сервизи незнам. Надявам се да не ми трябват
mirix
- специалист
За частите колега в магазина ще питаш как седят нещата
Нали ти казвам за времето което я ползваме е чистен карбуратор и миналата седмица свеща смених. Вече не се предлага но е подобна на модела VH 660 като визия , но се сещам че цената тогава беше 1200 лв някъде. тази HB 585 е с близки параметри като моята.
Успех при покупката

Успех при покупката
iivanov
- майстор
Chefo77 написа:Момчета, а за MTD някакво мнение можете ли да дадете? Мястото е около 300 м2 обработваема площ - за домати, картофи и други подобни. Гледам немски (уж), пък има за по 600 лева машинки по 3.4 - 5.5 коня ...Ходил съм във варненския им магазин и съм пазарувал разни неща.Имат хубави брандове,въпреки че са малко екзотични.А за MTD...май само историята им е германска.
muncho
- специалист
iivanov написа:Верно казва колегата.Аз мислех косачка бензинова да взимам - ужас... А цената като на Gardena. Ай гарденчето в двора.MTD за мен са като ELITE за ел.уредитеChefo77 написа:Момчета, а за MTD някакво мнение можете ли да дадете? Мястото е около 300 м2 обработваема площ - за домати, картофи и други подобни. Гледам немски (уж), пък има за по 600 лева машинки по 3.4 - 5.5 коня ...Ходил съм във варненския им магазин и съм пазарувал разни неща.Имат хубави брандове,въпреки че са малко екзотични.А за MTD...май само историята им е германска.

Мартин Цветков
- напреднал
Мунчо... това е най-голямата глупост, която съм чувал ! МТД са 10 години пред Гардена - неможеш да говориш за фирма, която притежава най-големия пазарен дял за подобни стоки на европейския пазар, като за трабантяе ! Тази фирма има около 4 млрд. евро годишен оборот при все, че нз дали в това число се включват дъщерните фирми !! Щом могат да си позволят да изкупят фирма от ранга на WOLF (нз дали е станало вече официално), то направи си сметка за какво говорим. Качеството на гардена преогресивно се знаижава с всяка измината година, но то така или иначе в последните няколко си е направо под средното ниво.
Аз лично бих ти препоръчал да се ориентираш към МТД и сие
1. Като цени те са на средно ниво
2. Като качество почти не отстъпват на останалите водещи марки. В някои аспекти мога да твърдя, че са и по-добри!
3. Лесна и не толкова скъпа поддръжка на техниката.
Специално за фрезите МТД може и а изостават сравнение с други марки, но пък за косачките мога да твърдя, че не отстъпват по нищо на косачки от рода на HUSQVARNA (които ужким се водят мерцедеса на косачките) - само ще ти кажа, че разликата е единствено в това, че професионаланата косачка на МТД е с 500 лв. по-евтина от тази на ХУСКА !
Аз лично бих ти препоръчал да се ориентираш към МТД и сие
1. Като цени те са на средно ниво
2. Като качество почти не отстъпват на останалите водещи марки. В някои аспекти мога да твърдя, че са и по-добри!
3. Лесна и не толкова скъпа поддръжка на техниката.
Специално за фрезите МТД може и а изостават сравнение с други марки, но пък за косачките мога да твърдя, че не отстъпват по нищо на косачки от рода на HUSQVARNA (които ужким се водят мерцедеса на косачките) - само ще ти кажа, че разликата е единствено в това, че професионаланата косачка на МТД е с 500 лв. по-евтина от тази на ХУСКА !
forski
- специалист
Здравейте колеги, малко да повдигна темата понеже ще ми се наложи да избирам и купувам мотофреза!
Става въпрос за обща обработваема площ от порядъка на 500-600 кв/м, това което съм харесал е този модел на Хускварна - http://www.storum.eu/HUSQVARNA-TF-334
Как ви се струва като характеристики и като цяло струва ли си парите, другите машини които ми харесаха са френските Pubert но те май не са много разпространени като представители и сервизи в БГ.
Става въпрос за обща обработваема площ от порядъка на 500-600 кв/м, това което съм харесал е този модел на Хускварна - http://www.storum.eu/HUSQVARNA-TF-334
Как ви се струва като характеристики и като цяло струва ли си парите, другите машини които ми харесаха са френските Pubert но те май не са много разпространени като представители и сервизи в БГ.
Тема "Мотофреза Viking, Husqvarna, Gardenia или българска" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература