Мечтата на всяка домакиня
moni
Проблемът е, че искам да си монтирам мелачка за хранителни отпадъци в мивката. тя е на 90мм стандарт. ако направя преходник, се губи почти целия смисъл,защото през 65 мм по-лесно ще се затлачва, а и трябва да махна някои от частите на мелачката, като например т.нар. splashguard
ако имате други предложения, ще съм благодарен!
Гост
Още от самото начало се досетих какво искаш да правиш. Не знам тези мелачки отгоре как им е оформен входа, но при всички положения има някаква нека я наречем "цедка" както при нормалните сифони. При нормалните сифони тази цедка има определн профил и ляга точно в профил със същата форма в коритото. При тебе както писа Емил ако просто изрежеш коритото мелачката няма да легне добре и е много вероятно там да ти пропуска вода. Редно е да се направи някакъв преходник, който добре да се оразмери и да се изработи на струг от подходящ материал (неръждаема стомана, алуминий, в краен случай от бронз).
Имам предвид нещо такова:

Прикачен файл

izgled1.jpg
izgled1.jpg (19.09 KиБ) Видяна 6357 пъти

Прикачен файл

izgled2.jpg
Периферията отстрани да е максимялно тънка, примерно 1 милиметър, за да може водата да се отича свободно.
izgled2.jpg (21.56 KиБ) Видяна 6357 пъти
velsi - Почетен майстор
Госта бях аз. Докато направя чертежите и обясня всичко то ме дропнало.... Дано да си ме разбрал.
мони
Много благодаря за отговора и чертежите, но от това, което виждам излиза,че преходникът стеснява надолу или ако е обърнат, то как ще прикрепя джаджата за него? прилагам схема на въпросното нещо.

Прикачен файл

shema.JPG
shema.JPG (25.82 KиБ) Видяна 6354 пъти
velsi - Почетен майстор
Чертежа ми е примерен само колкото да добиеш представа за формата и за това какво имам предвид. Сега като гледам твоя чертеж това нещо май си е равно отгоре и ордолу и се стяга само с гумени уплътнения. Това можеш само ти да кажеш, но от чертежа така се вижда. Ако е така наистина то тогава може да стане само с разширяване на отвора.
Последна промяна от velsi на вт май 30, 2006 7:25 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Чертежа ми е примерен само колкото да добиеш представа за формата и за това какво имам предвид. Ти си определяш какъв ще е отвора, периферията и всичко останало съобразно формата на твоето нещо и отвора, който ще пробиеш (разшириш).
moni
T.e. с други думи трябва да си изработя преходник и да не пипам мивката? това ли остава като най-добрия вариант?
Duke_BG - специалист
това "Sink flange" има ли фаска ? - ако нема дупчи смело
ама като гледам какво пише в речника за Sink май си има фаска

много е сложна тази задачка - мисля си за нова мивка, щото ако не можеш след това да направиш полагащата се фаска ще се наложи мивката да отиде за скраб :?
мони
значи след няколко дена си чакам уреда и ще снимам мястото,където се връзва с мивката и ще го кача тук, мисля,че така е най-добре.
velsi - Почетен майстор
moni написа:
T.e. с други думи трябва да си изработя преходник и да не пипам мивката? това ли остава като най-добрия вариант?
Е ти няма как да не пипаш мивката нали трябва да разшириш отвора. Цялата работа е да разгледаш това Sink Flange и да кажеш гладко ли е отдолу и равно или е с някаква по-сложна форма за да знаем какво да те посъветваме.

Тема "Как да направя отвора на кухненската мивка по-голям?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: