Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
GARD - специалист
Здравейте почнал съм да правя хале за автосервиз с размери 7,20 / 8.20 Ще налея 15см. бетон,въпроса ми е трябва ли да поставя под бетона нещо освен арматура.
Фло - специалист
GARD написа:
Здравейте почнал съм да правя хале за автосервиз с размери 7,20 / 8.20 Ще налея 15см. бетон,въпроса ми е трябва ли да поставя под бетона нещо освен арматура.
Бутилка с послание към бъдните поколения :-D Иначе пръстта се трамбова с"пачи крак",после слой чакъл 10-15 см.,пак трамбовка,и още толкова пясък,после арматурата и бетона.Вместо арматура може да се сложат полипропиленови фибри в бетоновата смес,800-1000 гр.на един кубик по американски табиет.
kam34 - специалист
Американски табиети с български майстори пази боже.
Сложи си армировката както ти е предписано все пак коли ще ходят отгоре. Фибри пак можеш да си сложиш за един кубик е 5-7лв пакета. Мяташ няколко пакета в бетоновоза в бетоновия възел и докато дойде при теб е готово имаш дисперсно армиран бетон.
ebahti - майстор
kam34 написа:
Фибри пак можеш да си сложиш за един кубик е 5-7лв пакета. Мяташ няколко пакета в бетоновоза
Сакън,фибрите първо се слагат у вОда да се понакиснат и тогава може да се изсипят в бетоновоза :finga:
bulhomes2 - майстор
Аз бих заложил и тръби за водно подово. Ако е високо халето, как мислиш да го топлиш зимата?
kam34 - специалист
С инфрачервени излъчватели например.
bulhomes2 - майстор
Това инфрачервеното не е ли на ток. Аз имах впредвид ВОДНО подово. Това си ми е една мечта - един ден да си направя гараж-работилница с водно подово и зимата да си чопля спокойно по колите. За гараж и още повече хале, мисля че е най-подходящото отопление.
VLADO66 - майстор
Да де обаче отдолу трябва да се направи изолация над дренажа.
bulhomes2 - майстор
Е то така се прави подовото.
stivemaster - майстор
Колко ще е високо бе колега и от какво ще са стените едни фундаментчета първо няма да е зле да копнеш и да излееш че да не падне халето после е тва мисля аз .

Тема "Хале за автосервиз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: