• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 62
Всички въпроси за вилата.
batkotony - специалист
Стив,от ламинат ли правиш конструкцията?Много добре се е получило... :)
EDI - майстор
СТИВ, мисля си дали е правилно при кръговото зидане да остават такива големи фуги.Не е ли по-добре да режеш тухлите малко под ъгъл и да ти остава по-малко за пълнене с шамот.Я да кажат специалистите.
tany3dj - напреднал
Да, и ние ги рязахме тухлите на половинки - както вече беше коментирано някъде с диск за неметал. Прави се резка около сантиметър и после се чупят лесно. Разбира се отчупеното остава от външната страна :)
stiv1961 - майстор
EDI написа:
СТИВ, мисля си дали е правилно при кръговото зидане да остават такива големи фуги.Не е ли по-добре да режеш тухлите малко под ъгъл и да ти остава по-малко за пълнене с шамот.Я да кажат специалистите.
:? Откъм разход на шамот мисля, че си прав. Откъм топлозагуби мисля, че няма голямо значение.След това ще има 5 см вата, още един ,,кат" тухли и накрая някаква мазилка.
Стив,от ламинат ли правиш конструкцията?Много добре се е получило.
batkotony, конструкцията е от един гръб на стар гардероб :) Има още работа по нея- ще я укрепя още малко.
hristo_k1984, ако имаш снимки на етапа зидане на комина- по- точно иззиждане на свивката над барбекюто и от там нагоре :prayer: :)
jekasus - майстор
Не мога да кажа, че съм баш-майстор на пещи, нищо че имам изградени с брат ми две фурнаджийски за 30-тина тави всяка. Но смятам, че този начин за зидане е грешенИзображение
От тази снимка се вижда приемливия за мен начин, както и фугата между тухлите трябва да е минимална
Изображение



Този начин е напълно грешен за мен
Изображение


Тухлата трябва да е "легнала" с тясната част към огъня.
hristo_k1984 - специалист
Eто снимки от изграждането на комина:
Прикачен файл:
20052011(001).jpg
Прикачен файл:
21052011(001).jpg
Прикачен файл:
21052011(002).jpg
Прикачен файл:
21052011(003).jpg
Прикачен файл:
22052011.jpg
sto64 - специалист
стив понеже барбекюто ти е доста широко по-удачен вариант за изграждане на комина е като този от темата на SEV 10 страница
stiv1961 - майстор
hristo_k1984 написа:
Eто снимки от изграждането на комина:
От снимка 21052011(001).jpg можеш ли да ми кажеш размера на отвора?
sto64, мдаа, май и моят комин трябва да изглежда така :?
iva6ki - специалист
Комбито на SEV като правих скицата, беше с идеята да се
вгради прътна метална пръчка и да се ползва и като "Оджак"
на който при нужда да се окачи гърнета,тигани на който каквото
му харесва.Той така и не се похвали с някоя снимка на печено.
Аз поне не мисля че при кръгла пещ неговия вариант на комин е удачен.
VLADO66 - майстор
Стив, защо не направиш едно чеверменце като това http://www.youtube.com/watch?v=EheIZmKi_pU
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: