• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
perko - специалист
Имам, малък проблем със завършването на таванския ми етаж. След като оставих отвор за врата на стаята, близо до скоса на покрива (само там е възможно), се оказа че врата няма да може да се отваря към стената а трябва да се отваря към помещението, понеже горния край на врата ще опира в покрива. Понеже съм малък гений, ама не винаги, си мисля, че би могло да се сложи скосена врата, на която горната половина е захваната на панти с долната част от вратата:
Прикачен файл:
Untitled.png
трябва да се отваря на вътре
Untitled.png (17.94 KиБ) Видяна 3365 пъти
Така, ще може да се отваря навътре, като горната част като опре в тавана, просто ще се сгъва надолу и като се затваря сама ще се изправя (примерно с пружина в пантата).
Въпроса е, дали е възможно обикновена интериорна врата да се преработи по този начин?
Вариант номер 2 е плъзгаща врата, но не искам такава по принцип.
LazarGanev - "Велик майстор"
Има и още един вариант, не по-малко гениален - ти караш старо БМВ и затова не си се сетил, но на мене Ламборджинито ми е с врата тип "Летящо крило", така че и ти можеш да сложиш пантите на скосената част :cool:
bulhomes2 - майстор
А не може ли да размениш местата на вертикалните панти и бравата? Тоест пантите да са вдясно.
perko - специалист
bulhomes2 написа:
А не може ли да размениш местата на вертикалните панти и бравата? Тоест пантите да са вдясно.
Бе то може, ама влизането ще е неудобно и ще заеме половината стая.
Ако, така не става ще се слага плъзгаща врата.
bulhomes2 - майстор
Бах таз стая бих казал, дето вратата ще я вземе полвината. Тури си завеса тогава.
colyo - специалист
А замислил ли си се, че като се прегъне горното парче навън, като отваряш вратата ще ти вади очите.
galin56 - специалист
Е на къде ще я плъзгаш тая врата, нали уж нямаш място? :?
perko - специалист
Има място, стаята е 5.5х3.5 метра, но като влиза човек, е далеч по-удобно вратата така да се отваря, че да не му препречва пътя. Сега, всички коментари са или подигравателни или предложения да обърна вратата.
Явно, никой не е правил такова нещо, и на мен ми се вижда трудно за изпълнение.
LazarGanev - "Велик майстор"
Едното разумно решение е да обърнеш вратата, другото е - да я изместиш 1м вдясно, ако може. Твоето желание е несериозно, затова и коментарите бяха такива. Успех в избора.
  • 1
  • 2

Тема "Скосена опака врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: