Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
Май ще е най добре да платиш на някой да ти ги направи
velsi - Почетен майстор
batmana написа:
И с машина пробвах и пак не стана :(.
Не очаквай да се получи от първия път.
vlad0 - специалист
batmana написа:
И с машина пробвах и пак не стана :(.
Ако си пробвал с най-евтините китайски джобчета, които са не повече от 35 микрона/като тези които си показал на линка/ няма как да стане. Вземи си някой хубав плътен джоб не по малко от 75 микрона, има в Плесио такива на Bantex, може да потърсиш и Gera Folien , Durable и т.н. имат такива джобове.

Успех!
batmana - напреднал
Стигнах дотук:

1. Купих си картон формат А4, цветни тънкописци, тиксо, макетно ножче, джобове за листи формат А4.

2. Отидох при стъклар, дадох му картона А4 и му казах да изреже по него едно стъкло, НО да е с 1мм по-тясно. Дебелината на стъклото е от най-малката.

3. Разграфих картона А4 и го залепих за стъклото:

Изображение

4. След това пъхам стъклото в джоба за листи и с ножчето правя разрези:

Изображение

5. По този начин съм оформил по-малки джобчета. Сега идва трудната част: как да слепя новополучените джобчета, за да станат като фабрични по този начин:

Изображение

- С машинка за вакуумиране не става, опитах на котлон да нагорещя нож и лека полека да минавам с него, но не може да се контролира температурата и или прерязва листите или нищо не става, опитах и други начини, но не става. Един от вариантите и да намеря поялник с жичка отпред (не с човка), но да има регулатор за температурата. Слагам една линия и лека-полека почвам да слепвам листите. Това е добър вариант, каза ми го един чужденец.
- Има и вариант две: на поялник, отпред се прикрепва с тел, малко колелце от часовник. С регулатора за температурата нагласям градусите така, че да може да се нагрява и колелцето. После слагам линия и почвам да слепвам. Става по-бързо, по-хубаво и по-лесно, но не мога да го направя, защото не знам как да махна жичките на поялника и да сложа колелцето или пък да вържа колелцето към жичките.
- Два поялника затрих и сега не мога да намеря поялник с жичка. Пак моля за съвет, но първо ми кажете откъде да купя поялник с жичка, че и в интернет не намирам :(.
batmana - напреднал
Намерих няколко поялника с жичка и без жичка:

1. http://elektronikabg.com/product/146/po ... -100w.html

2. http://www.thispay.com/catalog/index.ph ... ctId=10109

3. http://elektronikabg.com/product/148/po ... v-40w.html

4. http://elektronikabg.com/product/137/po ... v-40w.html

Не мога да разбера имат ли регулатор за температура или не?
Очаквам и идеи как да сложа колелце от часовник.
Благодаря предварително.
crez - майстор
Обикновен поялник, върху материала слагаш лист хартия, ако намериш т.н оризова най-добре, и по линия караш върху листа поялника, залепването е гарантирано. Прави гладък постоянен непрекъснат шев.
batmana - напреднал
.

Един приятел ми даде това нещо:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Намалих го до най-ниската степен, но пак е твърде силно и прерязва листа. Има ли начин да го намаля още?
Не мога да намеря колелце и си мислих дали мога да пробия монета от 1 стотинка и по някакъв начин да прекарам през нея телчето и така да се нагрява монетата. Хем ще се намали температурата, хем ще я ползвам като колелце. Ако някой даде друга идея ще съм благодарен.

.
mika - специалист
Batmana, днес реших да пробвам, наистина ли е толкова трудно да се разграфи найлонов джоб. Използвах "DURABLE 2660 MADE IN GERMANY", обикновен 25W поялник без терморегулатор и метална линия. Още при първия опит, с очертаване по линийката направо върху джоба, стана перфектно.
batmana - напреднал
При мен не става - прорязва ми листите :(.
Сега опитах номера с оризовата хартия и се получи донякъде. Продължавам да се мъча да прикрепя колелце по някакъв начин.

Можеш ли да постнеш снимка на поялника си?
sspoko - специалист
batmana написа:
Стигнах дотук:

1. Купих си картон формат А4, цветни тънкописци, тиксо, макетно ножче, джобове за листи формат А4.

2. Отидох при стъклар, дадох му картона А4 и му казах да изреже по него едно стъкло, НО да е с 1мм по-тясно. Дебелината на стъклото е от най-малката.

3. Разграфих картона А4 и го залепих за стъклото:

Изображение

4. След това пъхам стъклото в джоба за листи и с ножчето правя разрези:

Изображение

5. По този начин съм оформил по-малки джобчета. Сега идва трудната част: как да слепя новополучените джобчета, за да станат като фабрични по този начин:

Изображение

- С машинка за вакуумиране не става, опитах на котлон да нагорещя нож и лека полека да минавам с него, но не може да се контролира температурата и или прерязва листите или нищо не става, опитах и други начини, но не става. Един от вариантите и да намеря поялник с жичка отпред (не с човка), но да има регулатор за температурата. Слагам една линия и лека-полека почвам да слепвам листите. Това е добър вариант, каза ми го един чужденец.
- Има и вариант две: на поялник, отпред се прикрепва с тел, малко колелце от часовник. С регулатора за температурата нагласям градусите така, че да може да се нагрява и колелцето. После слагам линия и почвам да слепвам. Става по-бързо, по-хубаво и по-лесно, но не мога да го направя, защото не знам как да махна жичките на поялника и да сложа колелцето или пък да вържа колелцето към жичките.
- Два поялника затрих и сега не мога да намеря поялник с жичка. Пак моля за съвет, но първо ми кажете откъде да купя поялник с жичка, че и в интернет не намирам :(.
залепи върху жичката на машинката за вакумиране хартиено тиксо /аз съм го пробвал със самозалепваща хартия продават по книжарниците форматирана на А4/ и с няколко проби ще започнеш да лепиш найлона вместо да го режеш

Тема "Как да разграфя найлонов джоб?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: