Всичко за правенето на уеб страници и езици за програмиране.
Lazy_666 - специалист
Накоро диска на мацката замина и се наложи скоропостижно да търсим алтернативи. Отгоре на всичко не бяхме в Шопия и достъпа до сервизи беше сериозно занижен. Добре, че имам убунту качено на МР3 плеъра. Обаче проблема беше същия като вашия, докато отвориш програма, можеш да остарееш. След това веднъж кеширана си летеше, но началното зареждане късаше нерви.
Като се прибрахме и се установи че SSD за EEEpc струва над 150 лева, реших че това е прекалено. Взехме една MicroSD карта и я боднахме в четеца. Обаче скоростта падна още повече. Направо за нищо не ставаше. Накрая качих едно Puppy Linux. Вярно, малко странно е на външен вид, но лети. За браузване е много прилично, особено когато успях да му подкарам и всички мрежови драйвери.
torbalan - Дървен философ
Е, доволен съм че поне това със SD картата не го пробвах :)
Защото и аз подобни идеи имах...

Приключих драмите с линуксите...

Купих на жената един лаптоп - Asus Aspire One - красота, най-малкия с нормална клавиатура и горе-долу нормален монитор. Със зарядното тежи около кило и 300 - 400 :)
danaildr - специалист
Ами гледайте за трансфера който държи устройството (флашката или mp3 player-а). Трансфера на SSD е в десетки пъти по-голям. Нормално е да работи и в пъти по-бързо. Това е все едно да бутваш от флопи или от CD-ROM

П.П.
torbalan написа:
Купих на жената един лаптоп - Asus Aspire One - красота, най-малкия с нормална клавиатура и горе-долу нормален монитор. Със зарядното тежи около кило и 300 - 400 :)
Асусите са ЕЕЕ, Мисля че си имал предвид Acer Aspire One
Lazy_666 - специалист
А... аз отидох да зема едно SSD ама то на размери колкото половината EEEPC а и струваше 120 кинта (180 ако исках да взема SSD на платка, като оригинала), докато SD картата беше някакви си 10-15 и най-вече беше скрито.

Накрая понеже беше адски бавно, взехме една тошиба а100 за 150 кинта а малкото остана да чака да се наканя да му купя диск от ибей :D
danaildr - специалист
Можеш да пробваш от флашка с добър трансфер или от SD карта но поне клас 6 или нагоре, тея евтините карти обикновено са клас 2
torbalan - Дървен философ
danaildr написа:
...Асусите са ЕЕЕ, Мисля че си имал предвид Acer Aspire One
:supz:
Мда, Acer е...
mimilisa - специалист
Аз използвам лайв диск с Mageia. Mageia имах инсталирана на лаптопа си. Изключително съм доволна, лесна за лаици и нищо общо с прехваленото убунто, което буквално ме изморява с анимации. И OpenSuse съм ползвала но винаги се връщам на Mandriva ----> варианта Mageia=
Ако имаш мощна видео карта ще го подкараш без проблем. Използвам го предимно да си сканирам компа, който е с оригинален уиндоус 7 и винаги хваща по нещо. Нета го намира автоматично ако си на LAN.
vstoykov - специалист
При живите версии на Ubuntu (и базираните на него - например аз го тествах с живия диск на Dr. Web) има възможност да добавиш параметъра "toram" (натиска се първо F6; добавя се се преди двете тирета).

Бях записал дистрибуцията на компактдиск и зарежда няколко минути преди да продължи стартирането. След като зареди всичко в оперативната памет, може да се извади компактдиска (или флашката - ако е на флашка).

Декомпресирането става в реално време, но става много бързо.

Има и разни малки дистрибуции, които основно имат един или два браузъра.

Прикачен файл

toram.png
Добавяне на boot option "toram".
toram.png (16.1 KиБ) Видяна 2720 пъти
Lisko - майстор
danaildr написа:
Повечето флашки работят на USB1
:? :? :?
То верно че 2012 е писано, ама все пак...

Тема "Live Linux ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: