• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
marmoz - специалист
ivanvasilev1970 написа:
Jekasus предложи да измажа стрничната стена-мажа гребен чакам да втвърди и после шпакловам.
Имаш вариант да лепниш гипсокартон :) тои е 1,2 +лепило=1,5 :) Бързо лесно сръчно
Един въпрос - Купил ли си плочките вече или още не?
marmoz - специалист
Стените на 68/78/90 са ти грешни :) Прави се като цяла стена и се маха вратата а не на 3 отделни части :)
Трягваш на цяла от ляво после отдясно и виждаш как по добре стои :)
VLADO66 - майстор
От най-долния ред режеш широчината на фриза плюс 2,4см.фуга(12Х2мм.) и редиш още девет реда плюс фриза и отиваш на 2,50 така че да ти останат 10см за ок.таван(да може да сложиш луни и трафчета)
ivanvasilev1970 - специалист
marmoz написа:
ivanvasilev1970 написа:
Jekasus предложи да измажа стрничната стена-мажа гребен чакам да втвърди и после шпакловам.
Имаш вариант да лепниш гипсокартон :) тои е 1,2 +лепило=1,5 :) Бързо лесно сръчно
Един въпрос - Купил ли си плочките вече или още не?
Да. На KAI. Зелен ЛОТУС.
А сега да ви покажа какво направих набързо. Понеже нямаше време да реагирате на въпроса ми с какво да шпакловам отворите на тухлите-ми се видя най логично да го направя с варов разтвор /хоросан:
Прикачен файл:
wcr.JPG
wcr.JPG (56.58 KиБ) Видяна 1587 пъти
Сложих мастарите, захванах ги със скоби:
Прикачен файл:
maz.JPG
maz.JPG (69.74 KиБ) Видяна 1587 пъти
И после запълних с приготвения ВЦР (на 4 канчета сух ВЦР добавих половин канче цимент (уж за да стане по здраво).
Да ви кажа честно не ми хареса как се получи.Слепването никак го нямаше... ВЦР не залепваше достатъчно и падаше.
Намокрих повърхността по обилно-като че ли имаше подобрение.
Пробвах да запълня отворите с парченца тухли-нещо не се получи-те хлътват навътре.
Това, което направих е обилно мазане на повърхността...
Като дръпна малко-навлажних и с пердашката -бой...Изразходих 2/3 от 20 кг чувал.Получи се това:
Прикачен файл:
maz.1JPG.JPG
maz.1JPG.JPG (62.04 KиБ) Видяна 1587 пъти
На опаковката пишеше че тази мазилка е до 2 см дебелина...Аз ако сметна дебелина , включвайки и това, което е влязло в тухлите-надвишавам тези 2 см...

Сега остана другата страна...отидох до един друг магазин, за да видя нещо по-добро от тази ВЦМ на АНГРО.
Там имаше един чичка-"аз това го правя само с гипсово лепило. Ето това е марката (БОРО)) купуваш, правиш и нямаш грижи..."-каза той
Добре ли ме е посъветвал? другата страна с гипсово лепило ли да направя...една торба от 5 кг на боро струва 5 лева...а 20 кг ВЦМ струват 4 лева???
С какво да продължа другата страна?
marmoz - специалист
Ето ти стените написал съм номера на последователност при лепенето,фуга 2мм :)
При номер 4 рязанат страна слагаш кам лаисната а фабричната към вътрешният ъгъл :)

Прикачен файл

NapSam-Model.jpg
marmoz написа:
Ето ти стените написал съм номера на последователност при лепенето,фуга 2мм :)
При номер 4 рязанат страна слагаш кам лаисната а фабричната към вътрешният ъгъл :)
ехе...много ти благодаря!!!
Кажете ми моля ви се с какео да замажа другата страна ма вратата?
jekasus - майстор
Да променим схемата -
Прикачен файл:
NapSam-Model.jpg
NapSam-Model.jpg (11.39 KиБ) Видяна 1553 пъти
Понеже стена зад пералнята ще бъде скрита и от рафчета, тя е последна.
1 - плочките да вървят по средата на клекалото и бутона - по-красиво.
2 - затваряш стена 1 с рязани до горното ниво на вградено казанче и цели по-нагоре и обръщаш с рязани плочки и лайсна.
3 - стената 193 см започваш с цяла плочка отдясно наляво, като покриваш с фабричния край рязаната плочка от куфара. С последния ред на тази стена и отсрещната с вратата покриваш стена 4.
За по-лесно изпълнение на отвора и обръщане на вратата имам една идея, ама по-късно :-D
jekasus написа:
Да променим схемата -
Прикачен файл:
NapSam-Model.jpg
Понеже стена зад пералнята ще бъде скрита и от рафчета, тя е последна.
1 - плочките да вървят по средата на клекалото и бутона - по-красиво.
2 - затваряш стена 1 с рязани до горното ниво на вградено казанче и цели по-нагоре и обръщаш с рязани плочки и лайсна.
3 - стената 193 см започваш с цяла плочка отдясно наляво, като покриваш с фабричния край рязаната плочка от куфара. С последния ред на тази стена и отсрещната с вратата покриваш стена 4.
За по-лесно изпълнение на отвора и обръщане на вратата имам една идея, ама по-късно :-D
Jekasus,
Благодаря ти...
Ще изчакам идеята ти за вратата...но дай и идея с какъв материал да замажа отворите на тухлите.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: