• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
tgv - специалист
Здравей НДОД.
Ето го Предизвикателството.
http://www.youtube.com/watch?v=X6fLX2SZdaA
http://www.alibaba.com/showroom/cng-com ... -home.html
http://www.youtube.com/watch?v=kzSiL3h2 ... creen&NR=1
Относно Компостера, мисля че това е най евтиния метод за складиране и предварителна подготовка на Биомасата по пътя си към Биореактора. В аеробния компостер протичат ферментационни процеси и до някаква степен хидролиза на целулозата.
Една фирма ме мотае вече година и половина че ще ми достави комбиниран ензимен препарат за предварително разграждане на Биомасата. Явно за няколко литра не им се занимава.
П.П.
http://www.ekomakc.com/products.php?page=bioprod&dir=3
Сега виждам че този продукт е свален, но има подобни.
Чудя се ако прекарам Биогаза през бойлер с вода на 1,5-2 Бара, дали ще се очисти от въгледвуокиса и сероводорода? И двата компонента взаимодействат добре с водата :?
tgv - специалист
Колега Любомирлзет, Благодаря за Инфото. Надявам се с общи усилия да постигнем резултати :)
До сега съм събрал около 5 кубика Биомаса, без да си давам зор. По мои сметки някъде 2,5-3Мегавата
Днес Министъра на Транспорта направи изявление че се подготвя Доклад за преминаване Към тройлебусен транспорт в Областните градове. Намекна се че конвеционалните горива ще поскъпват.

Един виц.
Пиян Индиански Вожд, цяла нощ пил Огнена Вода. На сутринта излязъл от Вигвама, и се провикнал: Братя Индианец събирайте дърва защото иде Люта Зима.
Веднага СN предала по TV-мрежата " Индианците събират ДЪРВА"
А след СN Метеоролозите съобщили ИДЕ ЛЮТА ЗИМА... ИНДИАНЦИТЕ СЪБИРАТ ДЪРВА :? :? :?
И така скочили горивата :-D
lubomirlz - специалист
http://www.lemvigbiogas.com/BiogasHandbookBulgaria.pdf На страница 96 има малко инфо за очистването и сушенето.
шоп - майстор
Привет,
относно възникналите въпроси дали произведеният биогаз може да напълни вътрешни автомобилни или трактори -може
Погледнете брой 1 от 1987 на руското списание моделист конструктор. Там има описани елементарни схеми за направи си сам.
П.П броевете моделист конструктор могат да се изтеглят безплатно от нета.
cenko6 - специалист
tgv написа:
Много полезно четиво. Благодаря :partyman:
За сега идеята за компресиране на биогаза на високо налягане няма развитие. Но си направих Компостер и сьм на етап събиране на треволяци, шуми и други био-отпадъци от растителен тип. Поне при мене Бол. А пък наесен ще си направя 7-10 кубиков Биореактор за отопление. Като начало идеята е за директно изгаряне на биогаза, и акумулирнето на топлинна енергия във воден акумулатор. Но няма да е лошо и събирането/компресирането/ на Биогазец за Черни дни. Мисля да приключа с конвенционалния начин на отопление.
Нищо не се знае, може пък някой ден да подкарам и колата на Биогаз. :wink:

Есента дойде и отмина. Какво стана с 10 кобиковия биогенератор. Дали успя да го реализираш.
manovbg - помощник
пон яну 30, 2012 7:00 amVLADO66 написа:
Мястото къдeто съм рaботил сe нaричa Софийскa прeчиствaтeлнa стaнция зa отпaдни води.Моля модeрaторитe дa нe толeрирaт тeми които водят до опaсност зa животa и здрaвeто и тeхнологиятa зa изрaботкa нe e подходящa зa 'Нaпрaви сaм'.Рaботeщитe в тaкивa инстaлaции кaрaт курсовe зa рaботa в взривоопaснa срeдa,използвaт сe нeискряши инструмeнти,мaшинитe и инстaлaлaциитe сa взривозaщитeни/клaс В1А/ и т.н.
Здравейте, прочетох, че имате някакъв опит. Интересувам се от производството на биогаз с която да захранвам генератор и да генерирам 20-30кв/ч
Става дума за кравеферма, ако проявявате интерес, моля свържете се с мен - manovbg@gmail.com, фейсбук със същия мейл!
manovbg - помощник
Здравейте,
Търся инженер за проектиране и изграждане на малка биогаз централа, която да захранва агрегат 20-30кв/ч
Който проявява интерес може да се свърже с мен на имейл: manovbg@gmail.com и фейсбук със същия имейл!
Поздрави
manovbg, може би е по-добре да се обърнеш към фирма която се занимава с изграждане на биогазови инсталации. Иначе в тубата има доста видеа на ентусиасти, които си правят такива реактори с капацитет от няколко стотин литра, но те са примитивни. Доколкото знам до около 50-60% от получения газ е метан, който трябва да се изчисти от останалите 40% други газове. Във примитивните любителски инсталации които съм виждал във интернет, съществува проблем със безопасноста на процеса. Дори и да е домашна инсталация, добре е всички процеси да бъдат автоматизирано контролирани. Гледах скоро една доста голяма инсталация в Германия, която работи с фъшкии + царевица и произвежда денонощно електроенергия за село от 90 човека и разбира се част от тази енергия захранва самата био газова централа. Тази ел. енергия се произвежда от 550 kW генератор. Най-важното което разбрах е, че ако се скапе нещо по системата или се наложи да спре генератора, има един кумин изпълнямащ ролята на горелка, който трябва да се запали макс. до 30 минути и да изгаря натрупалият се газ, иначе... бум... А защо е замряла тази хубава тема? Може би щото не останаха крави и други животни в България... То и хора не останаха, ма това е друга тема...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "БИОГАЗОВИ ИНСТАЛАЦИИ" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: