От мобилни телефони до цифрови камери
milev5 - специалист
Здравейте имам едно AT захранване 200W .
Има ли някакъв налудничев начин това "говедо" да отдава 180W на 12V :roll: :?:
Искам да го ползвам за захранване на 9 лунички по 20W.
Има 5V/20A и 12V/8A.
Има ли начин да го доработя до 12V/15A :?:
Поне по мои сметки толкова ми трябват(скаран съм с математиката, приемам критики всекви :-D )
Имам доста части от стари захранвания, входните филтриращи ще ги отдвуя, както и изходните.Смятам и радиаторчетата да сменя, имам доста обемни, само по ела ако може някой да ми даде напътствия или връзка какво точно да правя ще съм супер благодарен.
Ето и снимков ма'трал на захранването.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
hidrazin - майстор
Може. като го смениш с 350 ватово. При тях 12 волтовата е разчетена за 16-18А.
Ако мислиш да минеш без вентилатор ще е голям зор. Не знам защо се вкарваш в тоя цирк.
Ако държиш да е от компютър, има 350 ватови по 5-8 лева.
:partyman:
toraibata - специалист
Не зная каво точно представляват тези лунички как действат но за всички модели ли е необходимо постоянно токово та чак и стабилизирано захранване ?За 200вт трансформатор и Ш образна сърцевина е необходимо 15см квадратни сърцевина . А за лентовите габарита пада. Почти се изравняват с един импулсен от компютър. Хубаво навит трафа си е сериозна работа.
hidrazin - майстор
Не зная каво точно представляват тези лунички
ЛУНИЧКА 12V 20W
toraibata - специалист
Значи усложнение на живота . И тук трансформатора има предимство .Тока е огромен и може да се разпредели спокойно с три токови кръга по 8а. Говоря за три отделни навивки по 12в. Не вярвям работата на импулсното да е по надеждна от тази на обикновения трасформатор. И луничките пак ще работят.Убеден съм че има и готови такива да се продават. Е сигурно са по скъпи ама от някой стар лампов светен телевизор руски вместо да го хвърлят на буклука да му пренавият вторичната и е готов.
hidrazin - майстор
Заводските са:
http://www.proton-bg.com/Article_Detail ... e_ID=10761
http://www.mikimak.com/?function=detail&id=1648
Има и по-евтин вариант с две захранвания:
12V 105W
Просто трябва да се търси.
toraibata - специалист
Ами като гледам цените им си струва .
miroton - майстор
Аз намерих електронен трансформатор 200 вт за 12 лв и продвачката ми каза че няма рекламации.
toraibata - специалист
Ами не може да се лови риба без водата да се гази.
milev5 - специалист
Имам и траф на 12V, но и 4 импулсни в излишък :-D
И май ще си хакна трафа.Не го знам от къде е но е 12/24/48V и тежи 12кг. :-D
Има хляб за цялата къща.

Тема "Има ли начи 200 ватово AT захранване да отдава 12V/180W ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: