Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Pooh - майстор
Няма вариант, при който, да се третира ВЪТРЕШНО стената и да има качествена хидроизолация в последствие. Всякакви подобни проблеми, се решават, като се прекъсне достъпа на вода/влага до конструкцията/строителните елементи. А това може да стане само ОТВЪН. С думи прости - без копане - няма решаване на проблема, т.е. стискайте палци да е остатъчна влага, иначе няма да има спасение.
VLADO66 - майстор
Pooh,попрочети за пенетронните хидроизолации.По-добре е отвън,но като е невъзможно или икономически неизгодно...
genata6 - специалист
VLADO66 написа:
Pooh,попрочети за пенетронните хидроизолации.По-добре е отвън,но като е невъзможно или икономически неизгодно...
Значе какво ще се прави ! Да се залагат ли парите или да се
търси друго но за нова коперация с доста добре изглеждащ вид
и качество ... и не знам на какво да се заложи !
При тая стегнация на стройтелство !
Pooh - майстор
VLADO66 написа:
Дай да не бъркаме понятията. Посочи ми точно къде пише, че може да се изолира какъвто и да е елемент, не от страната на проникване на водата? По твоята логика, може и най-евтино с блажна боя да се мине - все ще задържа водата ... но ВЪТРЕ В СТЕНИТЕ.
Де мислете малко, кое какво означава и какви са търсените резултати. Ако искаш да спреш теч от покрива, къде ще сложиш найлона - под керемидите или под тавана и защо? Не е лошо да си "Специалист по всичко", но пък не е и задължително. :wink:

genata6 написа:
Значе какво ще се прави ! Да се залагат ли парите или да се
търси друго но за нова коперация с доста добре изглеждащ вид
и качество ... и не знам на какво да се заложи !
При тая стегнация на стройтелство !
ЗначЕ, да си намериш "специалист", който да ти обещае да реши проблема, да му дадеш пари и да можеш да си го обвиняваш после на спокойствие, за бъдещите проблеми.
И няма стЕгнация на строителството - има стЕгнация на плащанията. Нищо няма да се постигне, но не пречи да се опита с всякакви третирания, поне не трошете излишни пари и си експериментирайте самосиндикално.

П.П. Само не разбрах в качеството си на какъв са Ви искали съвет, при положение, че Вашите познания по отношение на строителството са съизмерими с моите по отношение на квантовата механика, т.е. - никакви?
VLADO66 - майстор
Не желая да влизам в дискусия и не бъркам понятията.Ако искаш ми ела на гости да видиш как съм си изолирал мазето ама няма да копаеме.Там си държа дървата и са сухи.Тунелите отвътре ли ги изолират или отвън-как спряха теча на Траянови врата?
Фло - специалист
VLADO66 написа:
Тунелите отвътре ли ги изолират или отвън-как спряха теча на Траянови врата?
Понякога и отвън като инжектират течен цимент в земната маса над тунела,еднокомпонентна или двукомпонентна циментация.Двукомпонентната например е воден разтвор на калциев хлорид и натриев силикат /водно стъкло/.
genata6 - специалист
Като казвам качество е напране пак казвам на
външен вид докграми идеални части гаражи на първия етаж и така на татака ...
Широки стай всички са на шпакловка идеална ...
marmoz - специалист
VLADO66 написа:
Кажи на твоя приятел да намаже две ръце с Ceresit CR 65 или Sika monoseal 101 проблемните стени и част или целия под.
+1 Моят опит напълно подкепя решението на Владо
Влагата в мазето бе от спукан пожарен хидрант,целият под + стените се шпакловаха и нямаше проблеми,е съседите попищяха още 3 месеца докато ВИК доиде да си оправи белята ама то само с пищене не се решава проблема :)
genata6 - специалист
Момчето купи апартамет от споменатата коперация !
Да видим какво и от какво е предизвикана влагата !
Поне собственика на строежа си призна ,че няма положена хидроизолация !
А са мазали стените само с смола (става дума за основите мазите ) ! И се опасява ,че има градина от едната страна близо до блока и дърпа влагата от тревната площ !
VLADO66 - майстор
Нагоре съм писал с какво да се маже,човека щом има пари нека маже всичко-грижливо,две ръце,а пода 3(по него ще се ходи).Предварително трябва да се обезпрашат(измият) повърхностите.

Тема "Влага в мазе в нова коперация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: