Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Korohulio - специалист
Колеги, правя си риболовна платформа /представлява шкавче с 3 чекмеджета 40/30/25 см/, но ме интересува има ли начин да направя облегалка на която да може да се регулира наклона? Важен момент е облегалката да е захваната за страниците и да може напълно да се сгъва. Шкава е направен от шперплат! Очаквам вашите идеи и съвети!
kirofabv - специалист
Като на шезлонгите за море и басейн?
С подпиралка на облегалката, която е на стъпалца за регулиране на наклона. Просто и ефикасно.

Изображение
piron45 - майстор
Автомобилна седалка от двувратка. Хем се сгъва напред, хем си има и екстри за настройка /че и много други неща/ ако е от скъпарска кола. Допълненията ще си ги присадиш към нея.
докера - специалист
Май Ви убягва факта , че тази платформа понякога се пренася на доста големи разстояния , затова механизма трябва да е елементарен и лек :wink:
Първия предложен вариант е неприложим , защото болшинството платформи нямат подлакътници, а втория - защото много утежнява платформата като цяло.
На мен ми се струва , че най-удачния вариант е с две панти от този тип
Прикачен файл:
img1294996162.jpg
img1294996162.jpg (54.11 KиБ) Видяна 1933 пъти
, захванати за облегалката и капака/седалката/ , като и двете са в една посока , за да се вади и сваля при нужда.
За регулиране - дъгообразни планки с прорез по дължината /подобно на механизма за регулиране на старите пергели/ , хванат неподвижно за седалката , а към облегалката - с два винта през прорезите.

EDIT: Снимах един пергел на шлосерите в нашата фирма , за та илюстрирам този дъговиден водач... :-D

Прикачен файл

642.jpg
642.jpg (21.18 KиБ) Видяна 1919 пъти

Тема "Някой да има идея за механизъм за подвижна облегалка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: