Всичко за дърводелството
torbalan - Дървен философ
купувал съм различни неща на Райдър и като изключа един 10 - 12 годишен перфоратор, всичко останало сдава богу духа почти веднага... Като цяло не съм доволен от таз марка :)
ralev - специалист
Не знам защо изобщо ги гледаш тези хоби инструменти, ако се занимаваш професионално с дърводелство.
Потърси си една стара пет-операционна машина от близкото минало, дето тежи много и е направена без да се пести материал.
profesionalist_wood - майстор
Хм май ще трябва да се обърна към производителя на дървообработващи машини който произвеждаше в миналото петоперационка на ,,Рачо Ковача,, :? Дали ги правят още не съм се интересувал :?
torbalan - Дървен философ
Един колега тук иска да продаде такива машини, така че ако някой се интересува - мога да ви свържа :)

Останали са от дядо му...
mitko64 - майстор
Това да се води че има и фреза ми се вижда доста съмнително твърдение.
griffin - майстор
Колеги имам китайски абрихт щтрайхмус до сега нищо не ме е фрасноло по челото дето виката. Да ножовете са калпави и са тегави за намиране 210/16,5, на 1,5 мм мисля че беше оригиналния в момента ножовете са сменени с 3мм от няква тиква която ги прави тука. Машината мойта поне наистина има кофти лагеруване но все още не се е разпаднала, само един ремък мо попрецаках леко пистите ама се оправи а и си поръчах резервен. Плотовете са леееко не савсем както трябва но за любителска машина за 400 лв мисля че е горе долу добре.
griffin - майстор
Мойта специално е марка TITAN нещо като френски райдър на една от веригите им за направи си сам иначе на вид изглежда така http://www.axminster.co.uk/axminster-ax ... rod801599/, като сам я виждал и под марката woodstar или Scheppach бих казал че конструктивно са почти идентични. Машината не е перфектна в никакъв случай но за любителска работа става :-) има ревю в нет-а който му се гледа
http://www.youtube.com/watch?v=E7UKx8ccpC0
потърсете си и 2-ра част спец мойта подаващите валове са гумени и ръчката за щтрайхмуса е откъм изходния плот но другото е сходно.
nikolson - майстор
Sheppach, Fox, SIP и др. всичкото е китаец.Някои по-добри,други не толкова.Но за хоби или малко работа добре,щото са евтини.
profesionalist_wood - майстор
Като знам колко са кекави машините им,ще трябва да затягам болтовете над ножовете на вала с динамометричен ключ :-D :lol:

Тема "Интересно сравнение" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: