Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Kaloyn - напреднал
Имам един детайл с много малки лагери 3.5 мм на 6.78мм нещо от сорта.
В България лагерите струват 50лв , намерил съм фирма да ми ги внесат от Австрия за 7 :)
Обаче сега нашите другари ми искат по 20лв за смяна на лагера , става въпрос за 2 лагера.
Детайла е много малък и ме е страх да го напъвам за да не се изкриви.
Интересува ме къде биха ми ги сменили тези лагери, изобщо дали има някъде някои да се занимава с толкова малки лагери.
angelfilev - специалист
Kaloyn написа:
Имам един детайл с много малки лагери 3.5 мм на 6.78мм нещо от сорта.
В България лагерите струват 50лв , намерил съм фирма да ми ги внесат от Австрия за 7 :)
Обаче сега нашите другари ми искат по 20лв за смяна на лагера , става въпрос за 2 лагера.
Детайла е много малък и ме е страх да го напъвам за да не се изкриви.
Интересува ме къде биха ми ги сменили тези лагери, изобщо дали има някъде някои да се занимава с толкова малки лагери.
Щом детайла и лагерите са малки, то и силите за набиване-избиване са малки (стига да не са залепени). Що не опиташ да не напъваш детайла, а лагерите.
Подозирам, че искаш да платиш по 20 лв/лагер на някой друг да се сърдиш. :)
MamaMy - майстор
Лагерите в някои компютърни вентилатори са с такива размери. Ваденето някой път става със скоба. Особено когато оста е наранена.
colyo - специалист
Можеше да сложиш снимка на детайла за по-ясно представяне. Часовникарите имат скобички за избиване на осички от метални верижки. може да стане и с тях.
MamaMy - майстор
Aз ползвам точно един часовникар. Много пъти са ми вадили даже и втулки защото остават навътре в перката, ама как точно се работи :? Скобата е две парчета алуминии от едната страна хванати като панта, а по средата между двете винт.
colyo - специалист
Единият модел е такъв:
Прикачен файл:
sku_34999_1.jpg
sku_34999_1.jpg (26.72 KиБ) Видяна 2043 пъти
За другия за сега не намирам снимка.
4$ струва и преди време си бях взел ама жената я подреди в коша щото и заприличала на счупена джаджа.
MamaMy - майстор
Онова часовникарското е елементарно като машинка. Алуминиевите половинки имат много сложна форма, но има 2-3 чарка. И е много антично. Личи му по фасона, че е преживяло балканската война.

Тема "Смяна на лагери?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: