За толкова парички можете чиста коркова плоча да налепите на пода
Или държите на шарката от финалното покритие?
Корковата плоча иска доста повече поддръжка, със сигурност е и по-нежна от ламината, а и самото поставяне и лакиране е по-голяма играчка. Също не знам и доколко ще е вариант да го лепя върху теракота директно, може би се налага да се сложи OSB, което прекалено ще вдигне нивото. Четох в сайта статията за поставяне на коркова настилка, не видях обаче много мнения за износоустойчивоста на корка, на няколко места казват, че става на пътеки там където се ходи, също че около по-тежките мебели потъва. Мисля все пак да се разходя и до една "коркова къща", да натрупам малко впечатления от първа ръка/крак. Другото което ме интересува, какво се случва след N (или n) години като се изтрие корка, ако съм го залепил към теракота, предполагам ще е доста зор отлепянето, като знам с балатумите как е ...
На мен лично много ми харесва цвета на естествения корк, но е доста далеч от всичко останало в стаята, та и десените са проблем. Засега никъде където ходих не можах да видя даже мостри от въпросното Ланео, а и не мога да повярвам че 1,5 мм корк правят такава разлика, въпреки че те и плочите корк не са кой знае колко дебели. Лането със цената си от 40 лева ми излиза извън бюджета, но пък го рекламират че с него може да се мине без допълнителна подложка, което малко ще спести пари, а и ще вдигне нивото по-малко.