Хора споделете как се оправяте с тоя проблем . Чета за разни спрейчета, но кои стават и кои замазват не знам. Аз залагам на чистенето със спирт отвътре, че като пръскам таблото със силиконовия спрей става мазало на прозореца само малко влага да се появи.
Всички имаме коли, нали ?
estorm
- специалист
37 мнения в "За изпотяване на прозорците"
estorm
- специалист
Течове нямам. По наблюдения влагата идва от мокрите или снежни обувки и дрехи което няма как да се спре. И остава в колата вечер няма как да проветрявам и къде да излезе. А на сутринта е ужас Климатроника се справя ама докато го чакам при тия цени на бензина то по добре такси да взема
Не оставям на рециркулация даже прозорец отварям ама то кошмар отникъде никаква видимост първите минути. Най гадно е ако е замръзнало отвътре изпотеното. Няма как едно кило бензин заминава докато чакам че двигателя ми е голяма ламя. Затова кажете някой изпитан спрей или бабина рецепта ако ще да е
А вечер слагате ли нещо против заледяване на предното стъкло ? Баси тук ако не е с предница към блока стъргането не се разминава. Такава влага е зоната. Смешно или не гледам колеги слагат картони под чистачките.

cvetanmu
- специалист
Стържа си стъклата задължително всяка сутрин зимата
. Докато почиствам стъклата мотора работи и парното вдига запотяването, но никога не е било много запотено ( със мокетени стелки си карам зимата и влага в тях си има цяла зима). Колата трябва да има вентилационни отвори в задната част на купето - провери да не са запушени.

Pinto
- специалист
Целогодишно колата ми стои на вън. Зимата имам голям проблем със стъклата - замръзват отвън. Почиствам ги най-старателно и като тръгна се получава някаква финна коричка отвън и нищо не се вижда. Особено, ако слънцето свето насреща. Купих си нещо като сенник, който обаче се слага от вън и се защипва с вратите. Махам го сутрин и стъклото е абсолютно чисто. Обаче потегля ли пак се образува скреж. Спирам няколко пъти да чистя чак докато загрее парното. Изглежда няма решение на този проблем.
stiv1961
- майстор
Pinto написа:Целогодишно колата ми стои на вън. Зимата имам голям проблем със стъклата - замръзват отвън. Почиствам ги най-старателно и като тръгна се получава някаква финна коричка отвън и нищо не се вижда. Особено, ако слънцето свето насреща. Купих си нещо като сенник, който обаче се слага от вън и се защипва с вратите. Махам го сутрин и стъклото е абсолютно чисто. Обаче потегля ли пак се образува скреж. Спирам няколко пъти да чистя чак докато загрее парното. Изглежда няма решение на този проблем.Приготви си за зимата в една тубичка с тънък щуцер чист спирт. Преди да тръгнеш пръсни по цялата дължина на стъклото отгоре/ да се слее надолу/. Като пуснеш чистачките на интервал няма заскрежаване.
Тема "За изпотяване на прозорците" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература