Всичко за дърводелството
nikolson - майстор
Наистина е важно за какво ще се използват.Ако маестрото са скъпи, ето наистина скъпи, но и по-евтини:
http://www.fartt.com/catalog.html
Едните са за реставрации, другите за ученици и студенти, а третите за художници.Има и масла-плътни финишни,тук във форума има човек, който ги продава-от Паркет Миланов.Маслата са Осмо, внася ги фирма Фивекс. Масла имат и много други фирми. Същото е и с лаковете...
Дано съм бил полезен.
to4ka - напреднал
В случая, една етажерка от шперплат и едно детско креватче от чам, с което ще експериментирам, евентуално може да си поиграя да нарисувам нещо на едната табла. Като цяло детски мебели и миниатюри. На този етап не разполагам с компресор, ще пръскам с един чешки пистолет(електрически), но е хубаво да се каже нещо и за боядисването с компресор, най вече за разреждането на боята. Иначе нямам представа, дали е необходимо да се грундират предварително повърхности, които няма да са изложени на открито... Също така се интересувам има ли някаква тънкост, при боядисването на детски играчки, ако реша да направя нещо за племенницата ми?
toni_g79 - специалист
Погледни продуктите на лакпром,там има някакъв избор!!
http://www.lackprom.com/produkti/catego ... D0%9D.html
Здравейте,имам нужда от помощ.Със съпругът ми търсим бързосъхнещ безцветен лак за дърво с хубав гланц.Трябва ни за пръскане с пистолет.Това,което той е ползвал в неговата страна е на нитроцелулозна основа, но тук не можем да го открием.Става дума за град София.Предварително ви благодаря за предложенията.
griffin - майстор
Точка тоя пистолет за който говориш ако е от буталния тип може да го забравиш играл съм си няколко пъти с такъв в общи линии това което успях да постигна с него е мнооого зле. Боята трябва да е доста разредена за да може да пръска пистолета пробвал съм с руски и някакъв чешки на еднакъв принцип. И капацитета на боядисване е малък боядисва малка площ. Поради разредената боя трябват повечко пластове.

За последния пост погледнете лаковете на леко на водна основа от началото на темата получава се гланцирано покритие съхненето е относително бързо няма мирис. Ако пръската с компресор боята е леко като гел и може да се доразреди до вискозитета с който може да работи пистолета.
Лаковете са дадени с мостри в магазина можете да видите крайния резултат.

За боядисване на играчки точна може да ползваш аерограф или си земи компресор за него или ако намериш хладилен техник познат той може да ти сглоби система от стар хладилен компресор, стара бутилка за фреон и останалите чарколяци там, но това ще е само за аерограф мисля че копресора за хладилника има много нисък дебит за каквото и да е друго.
svetozar - напреднал
За да си спестя обясненията качих малко снимки .Забих в следната красота ! Това нещо е някъкъв фладер който топлодуха го прави на дъвка и едва се стърже . А шлайфа / ротационен / с шкурка 40 само го гали . Само се матира мамка му. Моля за съвет дали ако го матирам ще може да се покрие от лак за дърво по тъмен /орех/ или ще си седи така като петниста хиена. И ако може да се положи лак върху него предполагам изключваме лака на водна основа защото това е блажна боя / поне така си мисля/ и трябва лака да е пак на такава основа за да хване. Благодаря за мненията

Прикачен файл

Photo0088.jpg Това е проблема

Прикачен файл

Photo0086.jpg

Прикачен файл

Photo0087.jpg

Прикачен файл

Photo0082.jpg
griffin - майстор
Колега това петнистото самото дърво ли е при мен след смивка се получиха подобни простотии по дървото ама това щот ме домързя да го чистя. Иначе шкурка 40-ка няма как да го гали би трябвало да го яде освен ако тия петна не са в дълбочина.
По принцип с дори и с воден лак би трябвало да стане това което виждам на снимката е петнисто дърво или има някакво лепило ли. В така не мога да разбера каква субстанция може да е. Ако са само петна би трябвало лака да може да попие между влакната и да оцвети повърхността.
svetozar - напреднал
griffin написа:
Колега това петнистото самото дърво ли е при мен след смивка се получиха подобни простотии по дървото ама това щот ме домързя да го чистя. Иначе шкурка 40-ка няма как да го гали би трябвало да го яде освен ако тия петна не са в дълбочина.
По принцип с дори и с воден лак би трябвало да стане това което виждам на снимката е петнисто дърво или има някакво лепило ли. В така не мога да разбера каква субстанция може да е. Ако са само петна би трябвало лака да може да попие между влакната и да оцвети повърхността.
Изглежда е фладер човече. Защото под него е писано с молив /ако се вижда на снимката/ Явно някога е правено по технология тъмна боя върху нея по-светла и някъкво надраскване за да се виждат и двете. Предполагам боите са блажни ! Горещия въздух последния слой едва го нагрява и шпаклата се хлъзга върху него. Въпросът ми е ако го матирам с шлайфа дали лак за дърво ще покрие и при избора на лак да изключа ли на водна основа защото предполагам че върху блажно няма да хване . Мерси

Прикачен файл

Photo0089.jpg
svetozar - напреднал
Препарата "Дунав" го мори кат едно таквоз. Мале кво ме чака и как се мие тва ...... Утре почвам

Тема "Акрилни бои и лакове - мнения и препоръки." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: