• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
prascho - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Chapara, благодаря за куража, който ми даваш :)

Опитах се да видя "врата" за питата в сайта на
http://www.eurocom2000.net/bg
Мъчна работа...или аз не мога да се ориентирам или сайта им е малко дървен...

Гледам скелета на куфара на Прасчо и долкото мога да се ориентирам профиите са такива:
Прикачен файл:
str999.JPG
Интересува ме как се осъществява връзката между двата вертикални UD профила , които са в ъгъла и двата хоризонтални CD профила, които се поставят напречно на UD-тата?
Да вметна, че това което си посичил като CD профил всъщност е UD. Това, което си посочил като UD всъщност е CD.

UD профил - 28/27мм
CD профил - 28/60мм /по спомен/

По стените, тавана и пода се прави рамка от UD профили/27х28мм/. На външния ъгъл се поставят два UD профила хванати един към друг с "копчета" гледащи към UD профилите на стената. Получената рамка се запълва с CD профили/28х60/ напречно като само се заклинват на съответното разстояние.

Момента с подрязването на CD-тата покрай тръбата не е толкова фатално. Сложи едно две в повече, но моля те когато слагаш картона рапидките да ти бъдат на страничните UD профили и в никакъв случай на CD-тата. Иначе ще пробиеш тръбата. Това и при първия и при втория слой ГК.
chapara - майстор
Два слоя бих сложил само на стеничката, където ще легне тоалетната, евентуално :? Иначе наименованията , наистина са объркани :wink: :roll: И има едно НО, ако сте обърнали внимание, че картона се грундира и аз полагам ПВЦ мрежа , без прекъсване по външните и вътрешните ъгли, което не дава на конструкцията да цепи по ъглите за да се налага после силикониране. Освен това преминава и по мазилката поне на 10 см :wink:
ivanvasilev1970 - специалист
Верно съм объркал CD-то, с UD-то :axe:
Прасчо, мерси за подробностите :)

Да ви покажа какво правих днес:
Прикачен файл:
vik.JPG
vik.JPG (85.51 KиБ) Видяна 2722 пъти
Поиграх си с отходния тръбите за отходната вода. Доста се чудех за местоположцението на сифона, който е за извъндушовото пространство...
От една страна гледах да го центрирам спрямо бъдещата мивка, а от друга страна се чудех на какво отстояние от стената да бъде...
В момента е на 60 cm, т.е. като застанеш пред мивката ще бъде под краката ...не знам дали това е добре???
Помислих се , че може би ще е по-добре да го мръдна под мивката...но там не е най ниското място...Затово си го боднах както е на снмимката-на най ниското място.

Ето и разположението на другия сифон спрямо стените:
Прикачен файл:
sif.JPG
sif.JPG (93.27 KиБ) Видяна 2733 пъти
Ако лепя на двоен гребен и ако фугата на плочките ми е 2 мм дали ще се получи добре?Или ще трябва да намаля още малко разстоянието между страните на квадрата и стените :?
chapara - майстор
Може би 2 см. са множко, но зависи и от дебелината на стенната плочка :wink: :?
ribnikolaevi - майстор
ivanvasilev1970 написа:
В момента е на 60 cm, т.е. като застанеш пред мивката ще бъде под краката ...не знам дали това е добре???
Помислих се , че може би ще е по-добре да го мръдна под мивката...но там не е най ниското място...Затово си го боднах както е на снмимката-на най ниското място.
Моите сифони го боднах единия под конзолно закачената шкаф-мивка, другия под тоалетната чиния. Тъй като единият е в тоалетната а другия в банята, но не се ползва при къпане, ползвах сифони (не си спомням как се казват), които не миришат, като изсъхнат.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
стандартния душ смесител има превключвател, който насочва смесената вода или на стационарната пита или на подвижната слушалка. Интересува ме дали има смесители за вграждане, при които управлението на потока е автономно, т.е. можеш да имаш едновременно вода и на питата и на слушалката?

Бихте ли споделили опита си при оразмеряване на ГК куфар, при положение ,че искате да ползвате цели плочки при облепването му? Ето една ситуация: Размер на плочките 20х40 см, фуга 2 мм, 5 вертикално разположени плочки по дължина и една на ширина:
Прикачен файл:
rrgk.PNG
rrgk.PNG (18.05 KиБ) Видяна 2646 пъти
Чисто математически погледнато разстояниеята Х и Y :
Х=2+200+2+200+2+200+2+200+2+200=1010 мм
Y=2+200+2=204 mm

Но на практика така ли се прави сметката?. Слоя лепило (да кажем 5 мм) влиза ли в калкулацията?Къде?
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Здравейте,
стандартния душ смесител има превключвател, който насочва смесената вода или на стационарната пита или на подвижната слушалка. Интересува ме дали има смесители за вграждане, при които управлението на потока е автономно, т.е. можеш да имаш едновременно вода и на питата и на слушалката?

Бихте ли споделили опита си при оразмеряване на ГК куфар, при положение ,че искате да ползвате цели плочки при облепването му? Ето една ситуация: Размер на плочките 20х40 см, фуга 2 мм, 5 вертикално разположени плочки по дължина и една на ширина:
Прикачен файл:
rrgk.PNG
Y=2+200+2=204 mm

Но на практика така ли се прави сметката?. Слоя лепило (да кажем 5 мм) влиза ли в калкулацията?Къде?
2 kите са 6 бр. :wink: , т.е. 1012 мм.Лепилото 5мм. т.е.1007/199 мм. :wink:
VLADO66 - майстор
chapara написа:
ivanvasilev1970 написа:
Здравейте,

Прикачен файл:
rrgk.PNG
Y=2+200+2=204 mm

2 kите са 6 бр. :wink: , т.е. 1012 мм.Лепилото 5мм. т.е.1007/199 мм. :wink:
Т.е. прави го по малко и компенсирай с лепило да не ядеш дървото :-D
ribnikolaevi - майстор
Аз си взех смесител на Видима, който пуска вода или към батерията на мивката, или към душче под мивката, за измиване. С малко преработка може да се качи на питата на тавана, че и да остане душчето за измиване на тоалетната. И се спестяват има няма 200-300 лв и да имаш още едно слабо място зад плочките. Само не ме питай за точния модел, че сега пенсионирахме една колежка и ми е замаяна главата ...
chapara - майстор
VLADO66 написа:
Т.е. прави го по малко и компенсирай с лепило да не ядеш дървото :-D
Баш това си е истината :yawinkle:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията: