Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Antonini - специалист
Тоалетната ми е много малка 1,10/75 см. Ако сложа моноблок предния му край ще дойде много близо до вратата. Заради това искам да си сложа само обикновенна нова чиния. Обаче грозното чугуново казанче искам да го махна и да го заменя с пластмасово което да го скрия горе високо в нишата на щтранговете които ще преградя със плоскост. Понеже съм последен етаж и трабите при мен свършват имам място високо над водомерите. Обаче от такава височина казанчето няма как да се управява. Единствения начин който се сещам е със фотоклетка която да се задейства от тялото при ставане от чинията. Такава фотоклетка по една случайност имам, имам и електромагнитен вентил на половин цол, но ми се вижда малко по малак от колкото ми се струва, че трябва да е за да пропусне нужния дебит вода от казанчето, а и той е за голямо налягане 16 бара. Та въпроса ми е: Някой може ли да ме насочи за някаква подобна електомагнитна клапа за ниско налягане която да свъжа на тръбата от казанчето до тоалетната чиния?

Прикачен файл

magnetventil.jpg
magnetventil.jpg (42.3 KиБ) Видяна 7489 пъти
Тани - модератор
Че колко ще е на високо това казанче? С достатъчно дълго въже ще можеш да си пускаш водата и от първия етаж!

ПП Нови теми се пускат САМО В ЕДИН РАЗДЕЛ!
Antonini - специалист
На височина 2,20 метра ще е, почти до тавана. Освен това ще е затворено зад преградна плоскост и се пада доста по назад от тоалетната чиния. Въженцето ще се протрива през дупчицата...
Последна промяна от Antonini на ср ное 28, 2007 6:22 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Antonini написа:
Въженцето ще си протрива през дупчицата...
....ако не му сложиш ролка(и) :-D
Fori - специалист
Без да съм много съгурен мисля че този тип ел.вентили управляват водата от водопроводната мрежа(без да е нужно казанче) затова са за по високо налягане.
Някъде бях чел за пневматично(хидравлично) управление на казанче не мисля че ще е толкова сложно да си произведеш нещо такова ама не мога да то дам по точно упътване. Също така се сещам че на някой коли на такъв принцип се регулира височината на фаровете.
Osiris - специалист
Antonini

Защо не монтираш нещо метално по карантията на казана и с електромагнит да пускаш водата ? :?
Antonini - специалист
Измислих го! :wink: Купих комплект вътрешнасти за казанче което се управлява с въздух. В бутона има буталце и от нето излиза маркуче което отива в една мембрана в казанчето която дърпа тапата и пуска водата. Ще сложа просто по дълго маркуче за да стигне до бутона долу. Освен това се сещам, че мога да вържа една помпичка за рибки към маркучето която да се пуска от фотоклетката щом станеш от WC чинията :lol:


ПП


Здравейте!
Някой може ли да измисли схема за управление на тоалетно казанче със фотоклетки; датчици; сензори за движение и каквото и да е... може и с комбинации от тях също. Въпроса ми е не толкова за електрическата схема, а по скоро за алгоритама на самата логика на управлението. т.с (блоковата схема). Темата е деликатна и малко смешна но все пак си е електротехническа задачка Question Идеята ми е водата да се пуска с реле за време малко след като се стане от WC-чинията, и ако пък изобщо не е сядано да се пусне веднага след една педя отдръпване от чинията примерно. Как и къде да се разположат самите фотоклетки, и как да са свързани, така че да може да се изпълни условието за управлението на водата от казанчето?
Тани - модератор
За да остане цялата реализация на тази идея на едно место преместих питането ти тук. Моля те още веднъж недей пуска въпроси за това казанче из целия форум! Съжалявам , че форума е така структуриран , че някои въпроси са за няколко раздела , но така е със съвременната техника (пример - бойлера). Моля изберете си един раздел и пишете само там . Ако ние модераторите преценим ще преместим темата в друг раздел. Но нека реализацията на една идея си остава в една тема , за да не се губи нишката!

Тема "ТОАЛЕТНО КАЗАНЧЕ СЪС ФОТОКЛЕТКА ЗА ПУСКАНЕ НА ВОДАТА" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: