Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Chakal - специалист
Убеден съм, че си сбъркал велосипеда, с които да правиш пробите за максимална скорост. За целта ти трябва твърда и лека рамка, с тънки шосейни гуми - не вярвам тези неща да не са ти ясни.
masagero - напреднал
Любо прати ми линк точно за тези запчатки
evparts.alle - специалист
Taка или иначе нямам толкова пари (за хубав и скъп) велосипед за шосе.
Знаеш какви са цените :(
Карам с каквото имам за съжаление.. А и това е някакво временно залитане мисля...
И като знам как лесно ги крадат... С моята електричка не загубвам визуален контакт където и да ходя, оставям на охрана, връзване, аларми..

Относно другото питане на @masagero за зъбчатките ето линк - каквото си харесаш :

http://www.google.com/search?um=1&hl=bg ... iknzyQbO_Y

:tonqe:
hi4kok - напреднал
1 Въпросче и от мене.
Подходящи ли са акoмолаторите за кола (по малките) за ел.китовете и в частност конрадският.
Ще има ли проблем с такива акoмулатори?
Chakal - специалист
Подходящи са, но готов ли си да качиш на велосипеда 3 последователно вързани, с общо тегло ~ 30кг, за да докараш 36V ?
sasko12345 - специалист
подходящи са за половин година и после се приготви да въртиш с акумулатори.
pesho135 - помощник
hi4kok написа:
1 Въпросче и от мене.
Подходящи ли са акoмолаторите за кола (по малките) за ел.китовете и в частност конрадският.
Ще има ли проблем с такива акoмулатори?
Привет, хубаво е да кажеш какво разбираш под проблем?
Ако, ако питаш дали ще върви - отговора е да, ще върви.
Карал съм 6 години с оловни акумолатори и вървеше.... Друг е въпроса колко често съм ги сменял и колко тежеше колелото :)
masagero - напреднал
Абе аз съм с lifepo4 и ми се струва супер тежък велосипеда, каму ли с оловото
evparts.alle - специалист
Една много голяма грешка на всички дето карат с "киселяци".
За да не се спомине за 6 месеца батерията ви е необходимо да разреждате с 0.3 Це номинал...
Пиково най-много до 0.5 Це. При контролер 30А макс. кюрент(с преко компромиси) ви трябват минимум 3 бр. по 20 Ач (36 волта) или 4бр. по 20 Ач.(48 волта) киселяци, за да изкарат година или две. (Не дай си и 3 години - кръстим се с 2-те ръце..) :lol:
Та никакви 30 кила!!! По-скоро 60 до 80 кила за да са нещата както трябва, иначе от финансова гледна точка си "фрЪате парете у кофата". Аз съм бил най-тъпия и упорит в тази сфера и многократно съм доказвал гореспоменатите факти, че са точно така както споделям.
Киселинен акумулатор освен това разрежда ли се над 50% работата съвсем се скапва.. Същата история е и ако се дърпа 1 Це от него.
Освен това зарядния ток да не е повече от една или две десети от капацитета..
Иначе пак ще фиряса скоро, скоро.. [-o<
И другото - зимата 3/4 от капацитета се изпарява някъде.. :?
Subsa - специалист
Трябва да взема да снимам и моята пръсторезачка.
4*7ah+4*5.5ah с 450W двигател зацепен във веригата, съответно имам 6 скорости отзад, които мога да използвам с двигателя.
На 1ва няма баир, който да ми се опре, само трябва да се държа здраво и да внимавам с подаването на газта.
Утре, Утре

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: