Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Както joro_vn каза тя се обдухва с въздух, ако не е правилно поставена или ще се обдухва малка част от нея и въздуха няма да е достатъчно нагрят или ще има пряк досег с пелетите, което също не е хубаво. Също трябва и да се внимава да не се подава и прекалено голямо количество въздух, както и самата запалка (свещ или каквото е там ще бъде) да пасва в отвора за нея - да не е много плътно (няма да има обдухване) и в същото време да не и е много широко (няма да може да нагрее както трябва въздуха).
turistak - специалист
joro_vn написа:
Ами инсталатора ти го е казал точно - много първоначално гориво. Т.е. трябва да намалиш първоначалната доза -Т1 е по дефолт 300 секунди, намали го на 200 примерно и виж как е.
Запалката няма нищо общо. Тя не е завряна в пелетите, а се обдухва от малко въздух, и той с високата си темепература пали мат'риала.
Това беше много полезно - паленето от горещ въздух!

Иначе той - инсталаторът сам намали времето, но явно още е нужно.

Благодаря!

И като слушам Сънчо, явно импровизация с други подгрявания, не е много желателна!
filmatoplo - майстор
И аз го забелязах това -при подаване на повече пелети , те се натрупват в горивната камера и котела заработва като Локомотив -готов да буфка .
slon4o - помощник
Здравейте , чудесен форум! Моля за решение на следните проблеми-отоплявам 110-120кв. с пелетерм 25/по-стария модел,с V-образният открит бункер/.По изчисления се нуждая от около 18кв мощност,но при Тна помпата65*,работа на котела 1час и 40 минути помпата вкючва и температурата на водата се срива, помпата спира и котелът работи дълго време за да навакса отново до66-68*.Това се повтаря многократно,като инсталацията остава студена.Опитах да повиша времето за подаване,но няма голям резултат.Пламакът в горелката ми изглежда доста зле-едва се вижда над стените на горивната камера.Имам термоглави на почти всички радиатори/на позиция 3-4/.Темп. в къщи е около17-19*
filmatoplo - майстор
За първи път ли работи така , преди работел ли е читаво :? да не си сложил други пелети .
slon4o - помощник
Котелът е нов.Ератовски настройки ала-бала,нали мразим газанализаторите!Имам съмнение ,че не влиза въздух под решетката, върху която горят пелетите-лошо и не пълно изгаряне-ниска Т на газовете/около 150* при стандартни 180-330*/
slon4o - помощник
Грешка 180-230*.Пелетите са добри,изгарят напълно,няма шлака,но пламакът е къс и липсва в предната част на горивната камера.
VLADO66 - майстор
А има ли откъде да си поема въздух този вентилатор :?
filmatoplo - майстор
При самото сглобяване да няма нещо затворено :? .Скоро един колега пусна един котел и се чуди защо не вдига температура -погледнах аз и какво да видя :wink: на решетката на вентилатора от където засмуква въздуха -от завода сложили предпазна капачка от ламарина и вентилатора естествено няма от къде да засмуче въздух .След като махнах капачката -котела полудя -така де бира не може да се пие :drinkers: с капачката :-D .Поогледай за нещо нередно , самото подаване на въздух регулира ли се , пък ако има някой майстор на близо да го види.
slon4o - помощник
Вентилаторът е с клапа.Опитвал съм всякакви положения, както и мощности на котела, но Т не се повишава драстичо.При вкл. на помпата -срив.За 4часа Ткотел заби на 60* при зададени 75*.Къщата е нова ,изолирана , дограма с К стъкло .Т помещения преди запалване на котела 17-19*.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: