• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
egx - специалист
Здравейте всички. Искам сам да си шпакловам стените в новото жилище и след това да ги боядисам. До сега не съм правил тънкослойна шпакловка и нямам много опит, но пък имам доста знания и известна практика с мистрията, а и стените не са от най-кривите, така че мисля че ще се справя. Ето малко снимки на най-лошите места. Това са една пукнатина на външна стена и още няколко на ъгъла до нея, но те не си личат на снимките. Те са по-малки. Има мустаци по стените, но те се отстраняват с шпатулата лесно. Най ми е интересно какво да я направя тази стърчаща тръба за абсорбаторЪ. Да я отрежа до стената плътно, за да мога да шпакловам зад нея май е най-удачно. Е чакам вашите мнения. От марката на шпакловката, до разни тънкости, пък аз какво знам няма да казвам, че да не обърквам.

Поздрави

http://flic.kr/s/aHsjCSjvRk
ferrari4456 - специалист
Препоръчвам ти кнауф финна гипсова шпакловка.Има го и в практикер ,казва се Bulgips Finish или някоя подобна ,имаше една със жълта опаковка 5кг в човалче и от нея бях доволен.В другата стая с нея я правих и проблеми не съм имал.
В никакъв случай не шпакловай с колор кит.Много гадно нещо ,има доста писано за нещо тук от недоволни хора.
Работи се най лесно! :)
Преди това сложи задължително грунд ,този от ротбанд серията е най-добър.
Аз на една стена допуснах да не сложа и при шлайфането се отлепяше финната шпакловка.А там където имах грунд си беше супер.
Успех :wink:
egx - специалист
Ok мерси ferrari4456
Жалко, че има толкова малко отговори - очаквах повече.
А там където има пукнатити да свалям ли до тухла или да мина отгоре с финишната. Мисля да изчукам напуканото където пада и после да мина само с финишната. Ще станат ли така нещата ?!
masterval - майстор
Стените тухла ли са или бетон?
Така или иначе, бих те посъветвал първо да мазнеш по неравните места с гипсова шпакловка, а след това с нещо по-тънко - може и с гореспоменатия гипс-сатен.
Тръбата за отдушник би могъл да се опиташ с въртене да опиташ да я измъкнеш (след това пак да я вмъкнеш) - може и да стане. ако не стане - режи, но би могъл и да оставиш малко и да шпакловаш около нея. След това с шкурка ще се заглади. Успехи!
egx - специалист
Стените са тухли. Ще пробвам като идея това за тръбата - не се бях сетил. С каква шкурка препоръчвате да мина неравностите след премахване на мустаци и други подобни ? Гупс-сатена го дават за неравности до към 2мм, а при мен няма по-големи. Само тези пукнати, които са се появили по ръба на носещата колона със стената ...... май ще трябва да изчукам каквото се е напукало и да вградя някаква лента, за да не ми създава проблеми в бъдеще?
igt - специалист
Първо шкуриш със шпакла, след това груднираш, минаваш местата с по изразени липси със някаква гипсова шпаклова, добре оставяш да изсъхне, след което с нещо финно, поне две ръце, за да ти е по-лесно шкуренето и последващото боядисване.
Принципно се взимат три вида шкуки и караш от по-едрата към ситната.
Всичко е индивидуално.
masterval - майстор
Колкото по-скъпа боята, толкова по-ситна шкурката. Например за дюлакс 120-150, за Леко и Боро 80, за тези по 20 лв - 60.
cybersas - специалист
Можеш и F2 на Knauf да ползваш - продават го и разбъркано, с много голямо отворено време за работа е и е мега финно :) Само цената не му е много финна, ама така е...
egx - специалист
igt, masterval, cybersas мерси за полезните мнения .
Други въпроси за момента нямам. Единствено ако грубо може да каже някой за 100 квадрата колко чувала от 20кг примерно гипсова и финишна ще отидат ? Знам, че зависи много от начина на работа и повърхността, но поне грубо искам да си сметна нещата. Аз го смятам около 8 за гипса и за финишната....?!
Мерси още веднъж за коментарите по проблема ми !
masterval - майстор
Аз бих взел 2х15 шпакловка и 25 кг сатен. Като това е за цялостна шпакловка!
Но: тухлата гълта повече от бетона;
дългата маламашка повече от късата;
твърдата маламашка повече от меката...
Успех!
  • 1
  • 2

Тема "Няколко въпроса за финишна шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: