Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,
сложих си проточен бойлер 8 кW си идеята да имам силна струя топла вода, когато има профилактика. Да, но работи много странно за мен. Има топла вода известно време - 2-3 мин. После пак студена няколко минути, после леееко се затопля и пак до гореща и така цикълът се повтаря. Чудя се нормално ли е това за тези бойлери или нещо не е наред?
ELEMENTAL - специалист
Не е нормално.Най-вероятно ти сработва термозащитата.
masteradmin - майстор
Тия неща работят на ръба на късото.
moni8888 - напреднал
Базел,виждал съм много такива бойлери обаче нестават.Тябва да имаш добро налягане и да го нагласиш по на хладко, че да има що годе някаква струя,разбира се има такива бойлери, които работят перфектно,но са много скъпи трифазни. Един приятел си сложи джакузи обаче е в къща и сложи такъв на стибел елтрон трифазен ,после нямаше грижи.
georgiarg - специалист
Мисля, че ако сработи термозащитата, тя не може да се самовъзстанови, най- вероятно бойлера ти е по-далеч от мястото където ползваш топлата вода.
ELEMENTAL - специалист
georgiarg написа:
най- вероятно бойлера ти е по-далеч от мястото където ползваш топлата вода.
:lol: ако беше това причината тя постоянно щеше да е хладка водата.
moni8888 написа:
Базел,виждал съм много такива бойлери обаче нестават.Тябва да имаш добро налягане и да го нагласиш по на хладко, че да има що годе някаква струя,разбира се има такива бойлери, които работят перфектно,но са много скъпи трифазни. Един приятел си сложи джакузи обаче е в къща и сложи такъв на стибел елтрон трифазен ,после нямаше грижи.
Моят също е на стибел елтрон, но не е трифазен. А и не беше евтин - около 500 лв. Не може да се нагласява тмпературата, няма никакви ключове отвън. Спираме и го пускаме от таблото с предпазителите.
Налягането си е добро и струята си е силна, но студееена :shock:

Тема "Проточен бойлер 8 кW- не ми харесва как работи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: