Всички имаме коли, нали ?
galin56 - специалист
шоп написа:
galin56, прочети закона за събиране на държавни вземаня в часност чл 22 и ще видиш че срока за ВСИЧКИ видове държавни вземания давността е 5 години
прочети и 110 от ЗЗД и 111 от ЗЗД за хипотезите за тригодишната давност за периодични вземания

profesionalist_wood, ще имаш повече проблеми при пускане в движение тех. преглед , смяна на номера (евентуално технотест ако се води бракувана) и като стигнеш до плашане на данък МПС пиши едно на лични.
Е че то тогава не виждам що да плащам данъци. Примерно на апартамента. Да не е да ми го вземат за 30-40лв данък. Ще си минат 5 години и си няма ни една. Глупава работа.
Junak - майстор
galin56 написа:
Е че то тогава не виждам що да плащам данъци. Примерно на апартамента. Да не е да ми го вземат за 30-40лв данък. Ще си минат 5 години и си няма ни една. Глупава работа.
Ще си минат 5 години и остава данъка за последните четири :-D
comunikator - специалист
Аз не съм си плащал данъка на колата от 2003 защото не съм я регистрирал в данъчното,ако е вярно това за 5те години значи излиза че съм на далавера така ли????
Junak - майстор
Тц - даже и глоби те чакат
masterval - майстор
Евала за "Вършачката"!
Май днес чух по радиото, че искат да променят годините за дължим данък на 10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тия се мислят за вечни, бе. Че като минат 10 години и те дадат на съд, и като минат още 10, ще вземат на босия цървулите!...
Но по-сериозно. Разбирам, че по документи е била на дядо ти. А сега е твоя собственост. Ако ще я караш (ще рече, че става движима собственост, МПС), трябва да я регистрираш като возило, а не само като вещ. И като я регистрираш, започваш (ако искаш) да и плащаш тегобите. Така си мисля.
Сега по-несериозно. СД (Симеон Дянков, а не компактдисково устройство) може да ти поиска парична компенсация за това, че дядо ти 30 години не си е карал колата, по този начин е опазил природата на милата ни татковина и затова сега от Брюксел не ни отпускат достатъчно евро към Министерството на средата и водите.
Честит 8 декември мина...
profesionalist_wood - майстор
Интересно,от вас може да се научат интересни неща :) Абе докато е жив човек се учи!
Та Варшавата е първата европейска кола с самоносещо шаси по онова време в социалистическия блок,ламарината е дебела 2,5-3мм,Двигателя е s-20 и е подходяща за газова уредба.
Иначе е произвеждана по лиценз на съветския автомобил ,,Победа,,и то БЕЗПЛАТЕН даден от другаря Сталин на Полша...по груби изчисления ремонта без пребоядисване ще излезе около 1500 лв.защото е запазена,разгледах и теми в офроуд форума,регнах се но немога да се свържа с модератора им,нямал съм още права за това :-D и нито мога да пиша в темите,как да стана активен потребител идея си нямам :? Затова нашият форум Направи сам е номер 1,без хиляди формалности,без глупости,без шарении от банери и.т.н
А и колата ще бъде в духа на ,,направи сам,, и съм много амбициран да я направя :)
Johny - майстор
Имах един даскал и той си беше купил Вършава. Прекрасна кола - казва. Скъсал ремък и хайде при брат му, който работи в МТС-то/за по-младите - машинно-тракторана станция към ТКЗС/ и от комбайн Нива-3 същият ремък. :supz:
Разбил лагер и пак при брато - от трактор Баларус същият лагер. Уникална унифицирана машаина.
Стягай я и си я карай със здраве. Току виж се появили и платежноспособни колекционери.
profesionalist_wood - майстор
Ееее та тя си е готова за след 3-та световна война бе! :lol: Когато целият свят спре да произвежда всичко тя ще си е взаимозаменяема с всички части от различни машини,Ферари ряпа да яде :-D

Всъщност гледал съм някъде при един човек който продава Форд който прилича на модела ,,Т,, от 1930-те години :lol: и е евтин,даже се замислям и за колата,ще трябва да го търся :wink:
(Чудя се дали темата е за Говорилня)
gogata1987 - специалист
Колега, мисля че тази тема, както и човекът, който я е писал, ще ти е от полза. Успех!
http://www.classiccar-bg.com/index.php? ... 39#msg6139
ArturDent - Почти Безобиден
:idea:
Автомобили над 40 години (твоята е такава) се водят ретро - може да има някакво облекчение в данъците.
Сигурно има някакви специализирани сайтове в които да попиташ.

Тема "Въпрос за данък МПС...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: