• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
В случая май е най-добре да обявим производителите на пелети за богове =D> ,и да се задоволим с препродажба :wink: .
batcho - помощник
de_marco написа:
В зависимост от автоматизацията на процеса съм съгласен със syncho и filmatoplo. Реалната цена трябва да е между 270 - 310 лв/т. Всичко друго е .... БГ пазар :-D Друг факт е, че няма производител с добра автоматизация в България, и ако не трябваше да имаме 35 работника, а 12, себестойността на пелетите би била друга.
Не забравяй и посредника, той винаги си слага между 40 и 100 лева/тон, което е повече от печалбата на производителя :yawinkle:
de_marco написа:
В зависимост от автоматизацията на процеса съм съгласен със syncho и filmatoplo. Реалната цена трябва да е между 270 - 310 лв/т. Всичко друго е .... БГ пазар :-D Друг факт е, че няма производител с добра автоматизация в България, и ако не трябваше да имаме 35 работника, а 12, себестойността на пелетите би била друга.

колко тона на час правите за да имате 35 работника #-o
de_marco - напреднал
batcho написа:

колко тона на час правите за да имате 35 работника #-o
Между 24 и 28 тона на денонощие, трисменен режим. Много ти се виждат работниците ли? :)

А за другото, разбира се, че не трябва да бъдат прескачани посредниците (търговците)! Всяка структура на пазара има своето предназначение, въпроса е че в България функциите и на производителите и на търговците, че и на клиентите, са объркани.
valqk - специалист
Някой да знае къде по околомръсното край софето има сламени пелети и евентуално цена?
digitalpr - специалист
Ти ли ще се опиташ да ги гориш?
syncho - майстор
Може за животните да му трябват ;)
valqk - специалист
digitalpr написа:
Ти ли ще се опиташ да ги гориш?
Да - интересно ми е да видя как горят. Слънчогледа е гняз, ама гори. Интересно ми е сламените дали ще ми ги яде чудо(вище)то. :mrgreen:
И царевица отрошена, някой ако знае къде има (може и не-отрошена) - интересно ми е просто кое как гори :)
batcho - помощник
мога да ти помогна за сламените пелети това ми е телефона 0876515242
vlado_sm - специалист
Някой има ли наблюдение на пелетите от Шуменската фирма Лес Комерс?Моля споделете мнението си ако сте ги ползвали.
metom - помощник
vlado_sm написа:
Някой има ли наблюдение на пелетите от Шуменската фирма Лес Комерс?Моля споделете мнението си ако сте ги ползвали.
Миналата година се набутах с 4тона.Голям боклук.Пепелно съдържание-6.5%/проверявани в лборатория на Ерато,а ги продаваха за клас"А"/-шлакуваха много.Никога повче "Лес Комерс"!!!!
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: