Другите химични елементи сигурни си ги има и във самия озрял гроздак..



Нормално е да те цепи - купешките ракии (не всички разбира се) се правят от по-ниско качествените сортове спирт.
Бутилката и боята я правят привлекателна а добавените аромати маскират лошия дъх и вкус. Това се отнася и за
други видове питиета. Например джина точно така е бил измислен - слагали са плодчета от хвойна в най-лошия спирт
за да може да се пие. Дълги години в Англия е бил питието на бедните. Нали не мислиш че евтините питиета се правят
от истински плодове? За водката се отделят най-добрите сортове спирт, защото там няма как да прикриеш лошия вкус.
И наистина доста от домашните ракии са по-добри от евтините купешки (навярно и не само от евтините).

На Никулден се праснахме почти цяла литровка от тази:
http://www.svezheenadom.ru/images/produ ... 3270-0.jpg
На другия ден - свежи като моркови.

