Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Todorov_V - специалист
Здравейте!
Става въпрос за килер/мокро помещение в панелен блок (ж.к. Хаджи Димитър). Не знам точно квадратурата, но предполагам че повечето се сещате за какво става въпрос, не е много голямо помещение. Ще си купувам пералня и искам да я инсталирам в това помещение, но наклонът към сифона е доста голям и съответно никак не е практично за пералня, бих казал че от ъглите без равно направо започва наклон. Не знам дали така се прави по принцип, или са попрекалили с наклона, но ме интересува как е удачно за такова малко помещение да изравня пода, като искам да запазя сифона евентуално. За момента нямам възможност да слагам плочки, така че ще е само настилката с която ще се изравни.
dyaneff - майстор
А не можеш ли да нивелираш пералнята със собствените и крака, които по принцип трябва да са подвижни (въртящи), с цел нивелиране.
Todorov_V - специалист
dyaneff написа:
А не можеш ли да нивелираш пералнята със собствените и крака, които по принцип трябва да са подвижни (въртящи), с цел нивелиране.
Проблемът е че наклонът е прекалено голям, а крачетата позволяват само 1 см.
piron45 - майстор
Една замазка за изравняване няма да ти е по евтина от плочките, защото трябва да е по дебела, че и армирана за да не пука. Око наклона ти е по голям от сантиметър както казваш то саморазливна замазка няма да стане. След като помещението е малко плочките са най удачния вариант.
Todorov_V - специалист
piron45 написа:
Една замазка за изравняване няма да ти е по евтина от плочките, защото трябва да е по дебела, че и армирана за да не пука. Око наклона ти е по голям от сантиметър както казваш то саморазливна замазка няма да стане. След като помещението е малко плочките са най удачния вариант.

Не ми се искаше да е така, но се опасявах. Иначе ми препоръчаха да пробвам с теракол, но май няма да пробвам :?
Chefo77 - майстор
Не се вързвай на теракола, пералнята като започне да танцува, мисля че ще го изрони.
Плочки му е майката. Има и евтини варианти, не е задължително да са ВерсачИ :)
Хем ако изтърве пералнята няма да попие в плочата. Какъв е смисъла от сифон, след като замазката ще попива?
miliad - майстор
А що не смениш крачето на пералнята. По магазините за мебелен обков има подобни с различни размери, провери нещо може да пасне. Аз съм сменял на хладилник-минах на по-ниски, че не влизаше под шкафа
kostadin_spasov - специалист
:? 50 мл. грунд, 2-3 електрода, 2 м. винкел - може и тип "Белканто", 20-25 см арматура ф 12 /а за по-сигурно / или 4 крачета от същия винкел / хем и заварчика няма да е виновен да не изплюе некъде заварката , комшия с електрожен , 15 - 20 мин. По 50-100 гр ферментирал екстрат за дизинфекция /може и повече , но сл. работа/. Ъглошлаиф за "фина" настройка и нивилир. :partyman:
:weedman:
Todorov_V - специалист
miliad написа:
А що не смениш крачето на пералнята. По магазините за мебелен обков има подобни с различни размери, провери нещо може да пасне. Аз съм сменял на хладилник-минах на по-ниски, че не влизаше под шкафа
Да, това си го мисля и видях къде ги продават, но с този наклон пак не съм сигурен че и това ще стане. В крайна сметка, или плочки наистина, след като добия представа за колко пари става въпрос, или...ще го мисля както казват. :|
MASTER - специалист
Ей, човек не си вкарвай мухи в главата точно преди Коледа

Намери крачета с походяща дължина ( преди десетина години имаше такива болтове с гумени пети в магазините, може все още да се намират :wink: )

Сложи под всяко краче по една допълнителна гумена подложка, нивелирай и сядай да си пиеш виното.

Цименти,замазки ,плочки ги остави за когаато се наканиш да правиш по основни ремонти.

Тема "Изравняване/Нивелиране на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: