• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ferrari4456 - специалист
Бях се навил да си правя сам вратата на мазето ,но като разбрах цените на материала ,който ще изхарча и разликата от 20лв с магазина се отказах.
Гладам в интернет врати за мазе по 170-190лв
Имате ли наблюдения върху тях?
Примерно тази:
http://www.metalnivratibg.com/врати-за-мазета
цъкнете в сайта на врати за мазета ,защото отгоре линка се прецаква или го купирайте и заредете :)

Монтажниците добри ли са?
Да не ми падне стената в панелен блок ще се слага и е дебела 8-9см
Благодаря предварително!
VLADO66 - майстор
Това врате виждал ли си го наживо,щото аз съм го виждал и му трябва един кози крак,пардон козьо краче :-D Тази огъната ламарина е миж да те лажем.Трябва и касата и крилото да са от винкел или квадратна тръба 2мм дебела.
gogo7777 - майстор
Мисля, че ако сам си я направиш ще се включиш в цена под 120лв. Да не говорим, че сигурно светлия отвор на мазето не е правилен правоъгълник. И с готова врата ще стане грозно.
ferrari4456 - специалист
Явно ще ходя да я видя на и живо и ако е много зле ще си направя сам.
Гъдьо - помощник
Ако можеш направи си я сам. Това упражнение го правих лятото - вратата стана перфектна, а и много здрава. Купих си квадратен профил 30/30/2 мм - два пръта по 6м = 32 лв, брава, дръжки и секрет =25 лв, панти = 5лв, грунд и боя. Имах и 3м винкел 40/40 мм, който също влезе в употреба. Ламарина ползвах от Стражишки радиатори - има ги на вторични суровини =15 лв. Ако можеш - заваряш сам, ако не - комшията срещу някой лев и почерпка. Абе сумата излиза грубо наполовина. Забравих за крепежните елементи при монтажа на вратата, че и там си е бая перо - 20лв. Успех!
novgradski - специалист
За монтажа- в повечето случаи планки от шина , "чопове"от ф10 и заваряване "на място"-върши работа.
hakama - специалист
На съседа вратата ми харесва, метална, вградена във каса от дебел винкел, т.е. с кози крак няма как да влезеш, освен ако не изкъртиш касата... което трудно ще стане.

Аз си мисля сега какъв заключав механизъм да направя, срещал съм с ръчно направени "ключове", които влизат в отвор и някъде вътре е "патрона" с неясна конфигурация. Също и с глух камионджиски ключ, с престъргана стена до 1-1,5мм така че да не може да влезе обикновен ключ, но ако някой е решил, може да си направи същия и да се върне да ти го отвори без проблем.
Затова мисля поне за 2 застраховки + някаква лична алармена система. :idea:
VLADO66 - майстор
Това www.klucharski.com/site/klucharski-product-detaili/970 е идеално за основно или допълнително заключване.
miroton - майстор
Ако не е таина какво има в това мазе че толкова го обезопасяваш.
hakama - специалист
Aвто части за Форд, но мисля и две колела да държа там, че до 3 етаж не е комфортно да се качват, а и ми пречат, особено зимата.
  • 1
  • 2

Тема "Врата за мазе?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: