Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Смени го с ДТ 1, просто няма база за равнение между работата, която ше ти свърши единия и другия.. А и разликата в цената е малка.
filmatoplo - майстор
Точно този модел има ли регулиране на температурата мерена на изхода на котела след която помпата да стартира :? .
emilvelkov73 - специалист
filmatoplo написа:
Точно този модел има ли регулиране на температурата мерена на изхода на котела след която помпата да стартира :? .
ами аз нямам представа,ако питаш мен де,нищо не ми говорят тези термини :lol:
Този термостат ДТ 1 гледам че го дават за слънчеви колектори,
след време като сложа и аз ще ми върши ли работа пак или ще трябва някакъв друг които е вързан с колектор,котел и бойлер
и изобщо има ли такива да командват трите неща,ако има сигурно по добре да взема такъв направо с тенденция за включване и на сл.колектор
ДТ 1-60 лв.
ДТ 2-69 лв.
кой ще ме посъветвате да взема/за 9 лв. разлика не е проблем/
въпроса е какво значи програмируем и дали има смисъл в моя случай
и ще може ли някой от тях да управлява бойлер,слънчев колектор и котел/като и двата ги пише с 2 датчика/
Не виждам смисъл от ДТ 2 - на тебе ти върши работа и най-простия - да сравнява температурата на котела и бойлера и да пуска помпата когато котела е с по-висока температура. За соларната система ще ти трябва друг
ок,
тогава сигурно е най добре да си поръчам направо и ДТ 1
пък този да го сложа на подовото,така сигурно и при него ще се подобрят работите
filmatoplo - майстор
Питах за стартовата начална температура мерена на изхода на котела -след която термостата ще даде старт на помпата -ако бойлера е с по ниска температура , - може ли да се наглася :?
Мисля, че при ДТ 1 на Стил Електроникс може да се регулира тази температура, но и да не се регулира не е фатално
ако на ДГТ 2 му заложа минимален хистерзис и го настроя примерно на 55 гр.
няма ли да работи горе долу като ДТ 1 -/на 55 гр. и нагоре ще работи а под 54 гр. ще спира/
прав ли съм горе долу

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: