• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Хицко - специалист
bulhomes2 написа:
Бегай, маани... Със сълзи се смея...
Бегай не бегай, но е 90% истина. Така си говорим тук. Във форума е леко завишено, и леко шеговито. Не напразно е направен тоя форум - да не се забравя българщината. :?
ZMeyGorianin - майстор
Докладвам за резултата от "електрошоковата терапия", която спретнах на къртовете:

Материали:

-два шиша от арматурно желязо набити на около 50-60 см. в земята на по 10 м. от контакта
-два кабела по 1мм2 с "крокодили" в единия край и свързани чрез лустърклема към единия щифт на щепсел "шуко"
-обезопасителни шапки тип "отрязано шише"

Подготовка

При поява на първата нова купчина първо проведох масирана артилерийска подготовка с около 10-на пиратки в дупката. /не се трогна особено въпреки здравата пушилка и детонация-след час дупката беше запушена/.
Набих единия шиш директно в новата купчина, другия в една стара.

Резултат

Напрежение в мрежата- 220 В. Напрежение в почвата замерено между кол и земя-между 120 и 220 В в зависимост от влажноста. Напрежение в почвата директно до кола 0,0 В- независимо от влажноста.
В името на науката проведох и тест "на живо" върху собствената ми персона:
-обут с гумени ботуши докоснах почвата около кола /навлажнена предварително/-без резултат
-на бос крак се усеща чувствително

След подаване на напрежение първо изкочиха червеите около коловете /после миньорите :-D /
Почвата засъска и се изпече
След три дена-никакви следи от гада при мен, но поява на такива в съседен парцел
Коловете ги вадих с тръбен ключ

Изводи

Резултатът е задоволителен засега. Консумацията на ток беше между 60 и 100 Вт/ч в зависимост от влажноста т.е. може да се ползва включен в мрежата продължително.
Парцелът ми е ограден с 1.8 м. плътна ограда и бях сам през цялото време, така че нямаше опасност за други хора и твари. Ако коловете се покрият изцяло с нещо за да не се докосват няма никаква опасност, но всеки си знае!!!
За всеки случай съм засял и рицина на четири произволни места из градината и през 60-70 см. отвън на оградата!

"Смърт на подземния агресор" :razz: :-D ! "Венсеремос" :supz:
Прикачен файл:
DSCF1698.JPG Единия шиш с кабела
ESPACE - майстор
Два кабела към щепсела са били напълно излишни. Нулата и така си е заземена. Опъваш от фазата 4-5 кабела към 4-5 шиша разпределени и още повече щеше да стресираш гада. :)
VLADO66 - майстор
ESPACE написа:
Два кабела към щепсела са били напълно излишни. Нулата и така си е заземена. Опъваш от фазата 4-5 кабела към 4-5 шиша разпределени и още повече щеше да стресираш гада. :)
И аз така вадя червеите и другите гадове.
gechev - специалист
http://vbox7.com/play:9753fcd7Къртичето не умира то е живо и в нашите спомени. :-D
ZMeyGorianin - майстор
ESPACE написа:
Eй четете, бре
два кабела по 1мм2 с "крокодили" в единия край и свързани чрез лустърклема към единия щифт на щепсел "шуко"
ESPACE - майстор
ZMeyGorianin написа:
ESPACE написа:
Eй четете, бре
два кабела по 1мм2 с "крокодили" в единия край и свързани чрез лустърклема към единия щифт на щепсел "шуко"
Sorry. Чукча писател :)
iivanov - майстор
Аз виждам потенциална опасност.Включваш устройството и отиваш да си пиеш бирата.Слънцето те напича и бирите стават пет.Решаваш да се облекчиш в градинката,но поради горните два фактора си забравил за устройството.Ей ти на сакатлък.
ZMeyGorianin - майстор
Аз затова съм сложил
-обезопасителни шапки тип "отрязано шише"
:)
iivanov - майстор
iivanov написа:
Решаваш да се облекчиш в градинката...
=да вържеш коня
=да източиш бойлера
=и т.н. :-D
  • 1
  • 4