Съвети за начинаещи готвачи.
filmatoplo - майстор
:wink: Мръвките няма ли да се пързалят с този голям наклон :? :wink: .
Stefan_62 - майстор
filmatoplo написа:
:wink: Мръвките няма ли да се пързалят с този голям наклон :? :wink: .
Абе малко е големичък, но докато не се изпробва :?. Предполагам, че за пържоли ще стане ама кебапчатата и кюфтетата сигурна ще се суркат към дъното :lol: Иначе за пържене на картофки, манджи със зеленчуци и кебапи ще е идеален. Ще събира доста материал :lol:
gogata1987 - специалист
ArturDent написа:
Ето от...
Бях ги гледал тези "огнища" в Практикер, а откакто чета в този форум много съм се навил за валандър. Та, ще взема да рискувам с едно като купешко и аз. Пък напролет ще обменяме рецепти. :-D
Stefan_62 - майстор
gogata1987 написа:
Бях ги гледал тези "огнища" в Практикер, а откакто чета в този форум много съм се навил за валандър. Та, ще взема да рискувам с едно като купешко и аз. Пък напролет ще обменяме рецепти. :-D
Абе ако си намериш един диск от брана и си стъкмиш един Валандър ще е по-добре, не че и купешките не стават ама друго си става ястието на желязо ровило се 10-на години в пръста :lol: :drinkers:
stiv1961 - майстор
Прикачен файл:
uok.jpg
uok.jpg (20.77 KиБ) Видяна 3200 пъти
А чели ли сте тази констатация:
Идеята е, диска де е работил достатъчно че да се е износил плавно от средата към периферията. Така в средата остава дебел а към краищата изтънява от което би следвало де се нагрява по-равномерно.
Е т,ва му е плюса :)
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Прикачен файл:
uok.jpg
А чели ли сте тази констатация:
Идеята е, диска де е работил достатъчно че да се е износил плавно от средата към периферията. Така в средата остава дебел а към краищата изтънява от което би следвало де се нагрява по-равномерно.
Е т,ва му е плюса :)
1+ Аз затова казах поне да е работил 10-на г. :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
Картинката на уок...
Каква е сега разликата между валандър и оук? Може би последното е името му на китайски?
Или пък валандъра задължително се прави от брана... :-D
Stefan_62 - майстор
ArturDent написа:
Картинката на уок...
Каква е сега разликата между валандър и оук? Може би последното е името му на китайски?
Или пък валандъра задължително се прави от брана... :-D
Уок-а е вид тиган използва се основно за приготвянето на азиатска кухня / и името му произлиза от там/. Ако си забелязъл, че е дълбокичък. Валандъра не се прави задължително от брана, просто колегата който го е измайсторил му е дошла идеята да го направи от брана и е кръстен на негово име :lol: Има и които се предлагат по магазините, но доколкото знам са май чугунени. Приликата м/у "Валандъра" е най близка с така нареченият "Сач", можеше да се нарече и сач просто е кръстен на откривателят си :lol: :drinkers:
Stefan_62 - майстор
bulhomes2 написа:
Нещо се е дублирала темата - http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0%B0%D0%BD
И то с 6 дни разлика :lol: , ами колегата Стоян е виноват и да черпи :lol: . Ами ако може Модератора да ги обедини в една /примерно постовете от тази да прехвърли в другата или обратно/ няма да е лошо да не пишем за едно и също в две различни теми.

Тема "Тиган или барбекю" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: