a_anastassov написа:Всеки с "проблемите" си.Така е, но от много глава не боли
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62
- майстор
1205 мнения в "Домашен майсторлък - месна диета :-D"
Stefan_62
- майстор
- Мнения: 1868
Ето и последното производство на филенце по рецептата на колегата "valentor" с леки промени:

Завишаване на солта на 200гр. и 36ч. в саламурата с другите компоненти, след което 1ч. изкисване.
Станало е перфектно на вкусови качества, естествино и намазано с подправки по рецептата на "stiv1961". Няма нищо общо с това което кисна в 80гр. сол, ако някой обича по-соленичко може и 300гр., но с 200гр. просто е върха много пиене ще изпие
. По тъмното е от телешкото сърце и то е перфектно, но е правено по стандартната рецепта /заринато в сол 24ч./ Ха 

Завишаване на солта на 200гр. и 36ч. в саламурата с другите компоненти, след което 1ч. изкисване.
Станало е перфектно на вкусови качества, естествино и намазано с подправки по рецептата на "stiv1961". Няма нищо общо с това което кисна в 80гр. сол, ако някой обича по-соленичко може и 300гр., но с 200гр. просто е върха много пиене ще изпие
Stefan_62
- майстор
- Мнения: 1868
SEV написа:Да попитам колегата който беше правил "сушено сърце",при мен не ще да съхне,колко време му е неоходимо.Значи като си гледам постовете и снимковият материал съм ги заложил на 30.12.2012г. Първата проба е направена на 05.01.2013г., но са били още мекички., но на 09.01.2013г. рязах от тях понеже имах рожден ден и трябваше да почерпя
SEV
- специалист
- Мнения: 525
Stefan_62 написа:Аз от проби първите взех че ги свърших,реших да пробвам още веднъж и тези не съм ги бутал 15 дена.На пипане са мекички,питам се дали не съм збъркал,не че ще останат.SEV написа:Да попитам колегата който беше правил "сушено сърце",при мен не ще да съхне,колко време му е неоходимо.Значи като си гледам постовете и снимковият материал съм ги заложил на 30.12.2012г. Първата проба е направена на 05.01.2013г., но са били още мекички., но на 09.01.2013г. рязах от тях понеже имах рожден ден и трябваше да почерпяи бяха вече перфектни за консумация. Но знай, че сърцата по-трудничко съхнат и даже и да са готови ще ти изглеждат мекички
![]()
Stefan_62
- майстор
- Мнения: 1868
Mega написа: Колега много ми похвали как ставало свински врат. Та вчера взех, че купих две кила врат и сега се кисне в маринатата. Резултата след 20-30 дни. ;)Пиши как се приготвя за сушене свинският врат /като рибиците ли /, или има нещо по-различно в приготвянето му.
Mega
- специалист
- Мнения: 918
Хаха, Edi, то шило в торба не седи. Да кажа нещо за рецептата. Малко я подобрих. В маринатата слагам още: Начукан бахар, черен пепер, 3-4 намачкани люти чушки (само за аромат), давинов лист, индийско орехче ... Така месото попива ароматите още в маринатата и става превъзходно.
... за технолог във фабрика се искат други знания, близки с алхимията. Там се иска да знаеш, как от рога, копита, соя и овкусители да стане мезе, пък и да има вкус на месо.
... за технолог във фабрика се искат други знания, близки с алхимията. Там се иска да знаеш, как от рога, копита, соя и овкусители да стане мезе, пък и да има вкус на месо.
Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!

