Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
coccinella - специалист
Здравейте майстори!
Искам тази година да сменя старото винкелно остъкление на терасата с ново.
Дайте съвет - ПВЦ или АЛ, колко камери, съкло?
Да кажа, че целта на занятието е терасата да не се пълни с вода и прах.
Прозорците на стаите са със сменена дограма преди години, а и имам външна изолация на стените към стаите, така че с остъкляването не гоня термоефект.
А фирма в Русе, която работи качествено на приемливи цени можете ли да ми препоръчате, че тази при която сменяхме прозорците вече не работи?
Много въпроси задавам и Ви благодаря предварително за отговорите.
diaflin - специалист
Аз бих ти препоръчал ПВЦ с 2-камерен стъклопакет. Моята тераса (източно изложение) е точно така направена. Карам вече втора зима и съм доволен. Тази година , в най-големите студове температурата на терасата падна до 8-9 градуса. Моите съседи сложиха алуминиева дограма без стъклопакет - с единично стъкло, получава се невероятен конденз, все едно си обливал стъклата с душ. При мен стъклата стоят сухи, а имам доста растения които поливам на 2 седмици през зимата.

Така, че във всеки случай ПВЦ и стъклопакет, а дали да е 2- или 3-камерна с к-стъкло , енерги или обикновенно - зависи от изложението и финансите.

Бих ти препоръчал Ели-М. Работят само с Века и аз лично съм много доволен от тях - правили са ми прозорците на 2 стаи. По отношение на цените им , не мога да преценя как се "позиционират" , но предполагам че не работят на най-ниски цени.

Използвал съм и услугите Калия - те правиха остъклението на терасата, но от тях съм разочарован и не бих ги препоръчал . Не измериха правилно дограмата - направиха я с 5 см по-къса. Освен това не бяха укрепили стъклопакетите на отваряемите части и след 10тина отваряния започнаха да се удрят в дограмата.

Дано съм бил полезен.
tysonlkr - специалист
Щом е само против прах и вода, не ви трябва изобщо стъклопакет. Може и единично стъкло.
Алуминиев профил е подходящ.
VLADO66 - майстор
Алуминий с плъзгане(за удобство),стъклопакет Бяло-Бяло.
coccinella - специалист
И аз съм си мислила за плъзгане, ама дочух нещо, че през зимата замръзвало и не се отваряли. Дали е вярно?
EDI - майстор
От 8 години имам ал. плъзгащи 4 крилла на терасата с единично стъкло, до сега никога не е имало проблеми.Вярно е, че понякога сутрин кондензира влага, но не е кой-знае какво количество, а и въпроса се решава с леко открехване.
tarlyo - специалист
coccinella написа:
И аз съм си мислила за плъзгане, ама дочух нещо, че през зимата замръзвало и не се отваряли. Дали е вярно?
Може да бъде вярно, зависи от ситуацията.

Тема "Остъкляване на тераса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: