• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
teon - специалист
...до мол "Burgas Plaza'' има магазин на Киров-Бош...там в мазата има сервиз-питай...
cls6666 - помощник
благодаря ...наистина свършиха работа,другата седмица ще имам частите
Иван Златев - специалист
Да попитам и аз нещо,къде в Пловдив мога да намеря резервни части за BUDGET,счупих езичето на бормашината което обръща посоката на въртене,опитах да го залепя но не става,искам да купя цяло копче ако има,бормашината е BUDGET BSBM 1100
bidjo - напреднал
Имам един БОШ GBH 2-26 DFR, който работи чудесно и е отхвърлил доста работа, но му се прецакаха шлиците в SDS патронника и сега свредлото превърта. Някакви предложения и идеи какво да правя.
mitko64 - майстор
Нов патронник при Ташев Галвинг е 78.50лв.
kozl - майстор
Имам флекс
Прикачен файл:
Resize of 27022013453.jpg
Resize of 27022013453.jpg (30.18 KиБ) Видяна 3802 пъти
Както си работех спря. Отворих го прекъснати проводници към бутона. Поправих ги, сглобих, срязах няколко метала и спря да се върти шайбата, ротора се върти. Разглобих
Прикачен файл:
Resize of 27022013452.jpg
и гледам зъбчатката на оста на ротора се върти свободно. Зад нея има гайка 13 за натягане. Да не би да е на конус и да се е разхлабила гайката?
Последна промяна от kozl на ср фев 27, 2013 3:37 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Абе това ФЕРОСТОЛС къде и за къде е правено, гледам БУЛСТАТ има :-D .
bidjo - напреднал
Не ми се влагат толкова пари в стара машина, на която се очаква да се повреди нещо друго. Попаднах на един украински сайт където продават всяка част поотделно, ама украински.
Ето това е часта, http://rotorua.com.ua/product/stvol-mal ... tora-2-26/
Дали може да се намери някъде в България тази част?
Последна промяна от bidjo на ср фев 27, 2013 4:44 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Зад нея има гайка 13 за натягане. Да не би да е на конус и да се е разхлабила гайката?
По принцип трябва да има шпонка на оста на ротора. Ако не тогава пиньона е конусен (не ми се вярва да е така). Тази гайка трябва да е с лява резба (гейка :-D ), ако е грамотно направено, а може и да не е и да се разчита на тефлоновата втулка в гайката да държи да не се развива. Разглоби и виж в какво състояние е гайката и шпонката да не се е скъсала.
kozl - майстор
Намерих две гумени подложки. Стегнах ротора м-у тях с менгеме и затегнах гайката. Резбата е нормална а въртенето е срещу резбата, т.е. на затягане. Сглобих Ферроса и отрязах една арматура. За сега проба толкоз, че няма за рязане. Иначе имам Метабо Ф125, до сега не ми е отказвал ма и цената е в пъти различна.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: