От мобилни телефони до цифрови камери
goran67 - специалист
Здравейте, наскоро реших да послушам старите си касети. Иска ми се и да прехвърля някои неща на мп3.
Обаче има един много силен основен шум, когато усилвателчето му е включено на касети (tape) . Без значение е, дали има касета в гнездото, или е празно.

Според вас откъде се поражда този фонов шум? И как може да се филтрира?
hidrazin - майстор
От шум до шум има голяма разлика. И ти откъде взимаш сигнал след като това нещо има само изход за слушалки но не и линеен изход?
И какво качество очакваш да извадиш от там?
:partyman:
goran67 - специалист
Здравей, хидразин,
ами аз още не съм вадил нищо. Говоря за шум, който излиза от усилвателя, при прослушване.
Шумът е един неприятен брум, който се чува най- добре между песните. Без промяна в честота и сила, като фон.

На СиДи плеер и на радио - липсва.
hidrazin - майстор
Това ли е щайгата?
Sony Portable Stereo Boombox
Евтина сглобка. Няма нищо в него. Само един пред усилвател с ТА2068N. Няма как да изкараш от него качествен звук. При истинските декове и касетофони
има монтирани шумоподтискащи системи от рода на DOLBY...
Намери си от някой приятел истински дек. То дано и записите ти да са читави. Това дето ще го прехвърляш няма ли го в нета?
dyaneff - майстор
Може той да е пял примерно, но да не е толкова прочут за да го има в нета. :lol:
goran67 - специалист
Thanks! :)
Това е - да.
Евтина сглобка, ама добри пари му дадох навремето :) .

За прехвърлянето не ме итересува толкова качеството, а повече сантим. стойност. Това са само няколко неща, които да, няма ги в нета.

Мислех си, че има нещо в схемата, което след като се замаси, или се прекара през кондензатор, проблемът ще се реши. Но не знам точно къде е болния зъб.

Dyaneff - да нещо такова, макар и не баш :) .
hidrazin - майстор
Като ти гледам ника май имаме касети от едни и същи години. :cool: Мен ми се намират към 700 броя. Някои неща на тях наистина не могат да се намерят в нета.
За това и си ги пазя. :-D Сантиментално нали? Все пак ако ти трябва нещо от това време може и да го има при мен.
Ако е уникално ще трябва да си намериш нещо по-качествено за презапис. Предлагат такива услуги ама цената няма да ти хареса:
http://bluemaxbg.com/prehvarliane-ot-au ... na-cd.html
http://jokerstudio.eu/price.html
dyaneff - майстор
Ми то за парите на няколко касети ще си купи работещ дек втора употреба.
8180 - майстор
hidrazin написа:
От шум до шум има голяма разлика. И ти откъде взимаш сигнал след като това нещо има само изход за слушалки но не и линеен изход?
И какво качество очакваш да извадиш от там?
hidrazin,
Може и да съм го знаел някога, ама я поясни какво не му харесваш на изхода за слушалки - по принцип, ако не е за конкретния модел.

П.П. И аз имах идеи да прехвърлям, но почти всичко във времето си намерих в Нета, вярно някои с по-скромно качество. По-трудно беше да си спомня изпълнителите и имената на песните за някои по-непопулярни.
Ако се търси нещо от моите вкусове, бих го споделил.
goran67 - специалист
Мерси много, но ще потърся опцията от приятел с нещо все още работещо на касети.

То музиката от нашето време може да се намери от нета.
Но как са говорили децата като малки - не. :)

Пък и ми се искаше да си поправя касетофона, защото като си мисля, този шум го имаше и още като нов. Вероятно има някаква грешка, дефект в схемата, или в елемент.
А дори всичко да е направено така тъпо, все нещо може да се побългари, нали.
Макар и да изглежда смешно.
Но тази техника, няма вече качеството на техниката от 80 - те години.

Тема "Радиокасетофон CD Sony cfd s22l" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: