Най - вълнуващия въпрос зимно време.
infomar
Да отпера един въпрос :
На мен ли ми се струва, че ако тръбите за димът са по-дълги, ще е по-добре. Така както е с този къс димен път няма ли да се губи топлина - излитаща на вънка?
И друго - за какво е нужно да се обвива мястото на съединението - при мен наклонът по хоризонтала е между 3-5 гр. и когато комина дърпа - няма проблем с миризми и др.
ebahti - майстор
infomar написа:
Да отпера един въпрос....... за какво е нужно да се обвива мястото на съединението -.........
Така са прай кога кюнецо ти а рждасал и има дупка...... :weedman:
sitalko - напреднал
.Имам още един въпрос-когато почна да го зидам,първото тяло трябва да е с дупка нали,за да може да се почиства все пак.Има ли такива тела,или трябва от тухли да го изградя?

Или като се чисти ще пада всичко през кюнците в камината!? :?
Или пък бъдещия нов комин не трябва да е в една вертикала с кюнците,а да се прави разминаване на тавана?
sitalko - напреднал
На долния етаж под мене има същата камина,и предполагам тя пречи на моята,защото от по-ниското тягата е по-силна.Нали така?
ebahti - майстор
Не съм виждал коминни тела с дупка (което не значи че няма) а дупка лесно можеш да си изрежеш с диамантина или диск за неметал. Остави дупката за чистене на поне 60 см височина ,та като се наложи да чистиш да се не връгаляш по земята. Най добре иззидай 50см с плътни еденички и тогава почни с коминните тела,като остайш дупката на второто-такато отвориш вратата да не падат сажди по земята. Комина го турни където ти е удобно-нема кво да разминаваш :partyman:
vladtod - специалист
Има нещо гнило тук за да не стига дебита на комина за две камини при положение , че аз съм на третия етаж в общия комин и нямам проблем .Чистя комина на 2-3 години , при теб или дърпа от пукнатини въздух или комшията гори боклуци и затлачва комина.

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (21.07 KиБ) Видяна 3425 пъти
sitalko - напреднал
Долу живее майка ми и си гори като моите дърва.От тавана нагоре комина представлява железна тръба ф 20,това е
Да не би тя да ебава постата,а си излиза и над билото 2м
vladtod - специалист
Ф 20мм или Ф 200 мм? За да има тяга комин и да не прави конденз и налепи трябва да е топъл, колко е дълга тръбата по цялата дължина, открита ли е или има вата в подпокривното п-во?
sitalko - напреднал
Извинявам се!!!Ф 200мм
Тръбата е дълга 4м
2м в подпокривното и 2м на покрива,като стърчи над билото 1м
sitalko - напреднал
над билото айде 1,5м

Тема "проблем с комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: