• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,искам да ремонтирам терасата,която поради слягане на 25г.ни кооперация, доста се е напукала(на 1-ви етаж сме).Искам да я облицовам,за да скрия пукнатините,но и не искам да ми се затвори много терасата,тъй-като искам да си направя диванчета и маса за лятото.Мислех си да сложа тънък паркет с фаска,но на дали ще издържи много на атмосферните влияния.Четох в нета за декинг,но дали има тънък?Терасата е 5-6кв.

Прикачен файл

balkon-s-masa-1.jpg
нещо подобно на облицовката искам
balkon-s-masa-1.jpg (73.04 KиБ) Видяна 3395 пъти

Прикачен файл

IMAG0151.jpg

Прикачен файл

IMAG0150.jpg

Прикачен файл

IMAG0149.jpg

Прикачен файл

IMAG0147.jpg
nikolson - майстор
Под декинг-а се прави и скара. 12см ще ти се вдигне минимум нивото.
jekasus - майстор
По спомен - 2 см дървото и 1 см пластмасова подложка със щипки.
Спокойно може да се разглоби за почистване на пода от теракота.

Изображение
Изображение
VLADO66 - майстор
Човека търси облицовка,а не настилка-поне това разбрах от снимките.
jekasus - майстор
VLADO66 написа:
Човека търси облицовка,а не настилка-поне това разбрах от снимките.
Явно само ти трезво гледаш :lol:
marian1 - майстор
Ако не ти се шари за декинг, може да постигнеш подобно с обикновена ламперия - щом ще е за стена - като щом искаш да печелиш място, можеш да правиш предварително малък отвор, ковеш направо с пирон-дюбели и отгоре да сложиш "тапичка" за да заличиш .... успех!
VLADO66 - майстор
Има керамични плочки умело имитиращи дърво.
Мерси за отговорите.
Със ламперия няма да е ефектно мисля,дали със паркет няма да стане по хубаво.Искам след това да си направя аз конструкция за диванчета(на ъгъл) и да ги облицовам със това което ще сложа на стените.Иначе пода ще си е на плочки.
Искам да стане нещо такова:

Прикачен файл

Terasa.jpg
tysonlkr - специалист
Като гледам последната снимка ми се вижда че това не са пукнатини в конструкцията просто шпакловката/боята се е олющила. Една нова мазилка би ти свършила работа.
Ако слагаш ламиниран паркет задължително избери да е водоустойчив. Някъде гледах даже, че го лепят за стената, но не си спомням къде го гледах.
  • 1
  • 2

Тема "Идеи за напукана тераса." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: