• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Всичко за дърводелството
nikolson - майстор
peterdimov написа:
+1 за това да сме хора вече писах мейла,а EDI опашката на фрезера е 1/4" около 6 мм
Много съм доволен в неделя ги пускам в експлоатация,а после ще кажа за качеството.Надявам са да не са супер китайци :lol:
Поздравления и от мен. 1/4 и 6мм са различни цанги. Пишат, че са профи качество. Ако можеш, пиши отзиви когато ги ползваш.
EDI - майстор
Въх, 6,35 е цангата.Надали имаш, ама ще трябва да търсиш.Нещо малка ми се вижда опашката за такъв тип фрезери.Обикновено са 12 и 12,7.Да ти кажа, като ги слагаш, набивай ги до дупка в машината.Това нещо има големи ъглови скорости и бая триене, да не стане фал по време на работа.Това най-важи за табления.С каква фреза ще ги въртиш.
griffin - майстор
Колега честито за фрезерите, както каза еди слагай ги максимално плътно в машината защото при тая опашка фрезера ще има склонност към трептене и може да се охлаби и да излезе. Съобрази скоростите на фрезата с фрезера би трябвало да имаш упътване в книжката, но аз широките ги въртя на 1-ва или максимум 2-ра скорост като не насилвам материала който подавам към фрезера. Опашката е малко по голяма от 6 мм но мисля че още в началото споменах че има различни стандарти. Повечето от оберфрезите в момента се оборудват с трите размера цанги 6, 1/4, 8мм. В България по мое време само скил имаше тоя набор цанги но в момента гледам че и боша е такъв набор. В най-лошия случай намираш един стругар и готово цангата не е ракетна наука предполагам в всяка работилница ще могат да ти изработят освен ако цангите не е от тия изкилиферчените на бош и девалт който са с самоотключване, но предполагам и това ще може да се изработи.
Фрезерите са с прилично качество за парите си :-) но едва ли са идеални, редовно си ги чисти особенно ако работиш с по смолист материал т.к натрупването на боклуци по фрезерите по бързо ще ги скапе.
Следя темата ако има нещо друго с което мога да помогна може и на лично че не винаги стигам до сайта :-).
profesionalist_wood - майстор
Обаче тоя янки когато е създавал банцига е сложил доста излишни неща,въпреки че и аз проектирам такива неща на компютър,има доста безмислени неща като регулиращия плот,ми нали въртящия механизъм е от дърво и ще се скапе бързо освен да се направи една метална планка със сачмени лагери и с по-опростена конструкция
peterdimov - специалист
Благодаря на всички.Аз имам две машинки едната е китайска ,а другата съм я купувал преди 5 год. от един битак в Англия и е някаква измислена,но е с 12,7 цанга.Фрезерите ще ги карам с китайчето ,пък ще видим какво ще стане.Ще пиша като имам впечатления за фрезерите.Благодаря на всички за съветите :prayer:
EDI - майстор
Хайде, като направиш нещо или ги пробваш, чакаме да видим малко снимки на готови детайлчета.Аз също си правя тука едни сметки за подобен комплект, но 12,7 мм.Сега карам с фреза 8 мм, но ще си вземам фреза с цанга 12 / в понеделник я чакам/ и един удължител/редуктор от 12 на 12,7 мм на СМТ, та ще си правя и нова маса за новата фреза.Старата фрезичка ще става пак на маса, но хоризонтална вече.
monilan - специалист
Тези фрезери дето ги продават в Евромастер по 85лв кутията, струва ли си да се вземат?
росен - напреднал
peterdimov написа:
Имам предвид в кой магазин склад или просто контакт с фирма, която да ги доставя(освен тека .бг-поискаха ми 360 лв.).Благодаря на всички предварително.
виж в ebay 80 br 86 paunda :)
EDI - майстор
monilan написа:
Тези фрезери дето ги продават в Евромастер по 85лв кутията, струва ли си да се вземат?
Като начало си струват.Не са нещо кой знае какво, но вършат работа.Имай предвид, че размерите са инчови, нищо че са с опашка 8 мм.После ще започнеш да търсиш по-качествени и различни профили фрезери, следва минаване на 12 мм машина, после отиваш на фрезери СМТ или ФРУД.Така вървят нещата, личен опит :-D :partyman: .
monilan - специалист
Мерси Еди. Нали си взех фреза на Бъдгет с 8 мм накрайник и сега гледам да си набавя малко фрезери. Разбрах, че този комплект ще ми свърши работа, така че ще си го взема.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Къде продават такива фрезери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: