• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Chefo77 - майстор
Аз лично не съм работил с него, но от колеги съм чувал, че съхне с години. Така че от 1981 досега ... тъкмо може да е стегнал :lol:
EDI - майстор
А, не е с години :-D , ама дълго време.И още толкова мирише.Това ми беше първата и последна среща с това чудо на химията.
MrMurdjo - майстор
EDI написа:
М,м БЕРЩАЙН му викаха.
Мне, Бернщайн си е съвсем обикновен алкиден (или на подобна основа) лак.
Реактивният го правеха в Русе, двукомпонентен, затова и названието реактивен. След смесването с втвърдителя, реакцията отделяше много амоняк ли, хлор ли, не помня вече. Но действително трябваше да се работи с противогази. Не се учудвам, че е забранен.
EDI - майстор
Прав си, поправям се.БЕРНЩАЙН беше друг лак, обърках го с реактивния.Та, не знам какво се отделяше, но си беше ужасно.Всичко беше отворено за течение няколко дена.Не знам как вън не изпопадаха птиците от миризмата :lol: .
griffin - майстор
Смардеше ама за сметка на това в къщи паркета е лакиран преди повече от 20 години и лака не е мръднал като стъкло е.
Коледа един съвет ако имаш от стария лак може на една паркетина ако имаш останала да намацаш от стария лак и да нмацаш после прешкури малко намацаното все едно са дошли ония с циклачката на паркет и намацай двукомпонентен полиуретанов( доколкото знам той прави твърдо покритие като стъкло каквото явно търсиш - предполагам има и мат такъв ). Другия вариант е да потърсиш по магазините продават гел лак който седи като желе но не съм много убеден че ще е достатъчно износоустойчив за под.

Иначе само си чешем езиците тука, но при положение че на места ти е паднал лака прешлайфане ще трябва т.к новия лак ще иска хубава основа(да не е прекалено гладка) а и там дето е паднал стария предполагам се е позацапало самото дърво та като ще го лакираш поне да е еднородно.
  • 1
  • 2

Тема "Може ли над лак с водна основа да се слага друг?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: