• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
ivanov6600 - специалист
Примерно.
Новите лъскави автомобили я имат екстрата фабрично. Невиждам защо да я нямаме и ние с по- дъртите баракуди
Всъщност почти си го измислих сам.
Ако до утре няма някакви адекватни съвети ще си го направя по моя начин и ще напиша как е станало.
Последна промяна от ivanov6600 на вт фев 19, 2013 9:34 pm, променено общо 1 път.
ivanov6600 - специалист
ivanovbg написа:
Еми с наличното реле няма как да стане. Разбираш ли от електроника да ти дам схема?
Това ми е напълно ясно. Ще трябва или наличното да се замени или да се добави ново.
За съжаление не разбирам от електроника но мога да си сглобя прости схеми. Но по картинка и дадени компоненти и платка. Така се продават в Елимекс.
ivanovbg - майстор
http://hobby.neomontana-bg.com/kit1202.htm ето едно готово. Не са 10 сек ,но няколко...
ivanov6600 - специалист
Да това става но с него обезмислям направената схема от мен. Не е проблем.
СЪЖАЛЯМАМ много, че не го написах по рано но съм с ксенони и варян с понижено напрежение не е възможен
ivanovbg - майстор
Тогава на твоето реле запой един кондензатор със съпротивление 27ома паралелно на D2 примерно 200мф и нагоре до достигане на времето което те устройва. Съпротивлението е да ограничава тока през тиристора да не изгори. Би трябвало да успееш да получиш задържане от порядъка на 5-6 сек без проблем.
ivanov6600 - специалист
Скокнах днес до Елимекс и реших да послушам колегата и взех това
Прикачен файл:
DSC_0852.jpg
Сега остава и да проработи и направо ще се ....
Нищо не стана. Съпротивлението даже се поизпече.
Сагата продължава
Сагата отива към завършване. Намерих в гаража една схемичка купувана от Елимекс преди време с друго предназначение и така и не се испълни.
http://elimex.bg/product/36924/kit-k109 ... dopir.html
Така или иначе задържа след исключване.
Сега ще ги свържа двете релета и ще стане.
ivanovbg - майстор
Спази ли поляритета на кондензатора? Кондензатора и съпротивлението трябваше да са последователно.
ivanov6600 - специалист
Абе уж спазих всичко ама не стана.
Няма значение вече всичко е направено и вързано резултатът е налице и съм много доволен с подръчните материали.
Малко стана боза от кабели но ще го оправя по нататък.
Сега резултатът е точно този който исках.
Фаровете се палят след 10-15 сек. от запалването на автомобила. Гасят се след 10 сек. от гасенето на автомобила
  • 1
  • 2

Тема "Автоматично вкл/изкл. на фаровете." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: