• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
ina84 написа:
VLADO66 написа:
Прявя само че той не се пикира.
Кога да го почвам?Взела съм семена Куртовска капия.
Разгледай тук:
http://www.bgfermer.bg/Article.asp?ArticleId=1735921 - това е периода от засяване на семената до разсажденито в градината. Аз засявам на открито в началото на Май и затова сея семената по средата на Февруари и всичко си идва на мястото. Пипера, доматито и патладжана ги сея по едно и също време /като семена/, единствено пикирам доматито, а останалото от съндъчетата директно в градината. Колкото до сортовете пипер има много хубави български, потърси и от сръбските сортове много ги хвалят. Аз тази година заложих от сорта "Слонско ухо", но ще видим на лято :lol: . Ето ти и един сайт да се ориентираш относно сортовете:
http://sortovisemena-bg.com/ има от всичко.
п.п. Хубавият зеленчук не става само от хубави сортове иска си и добро отглеждане и малко разбиране :lol: :drinkers: И да уточня, разсада си го правя в къщи, а не в парници.
ina84 - специалист
Искаш да кажеш да мятам и пипера и патладжана,така ли?Те се сеят по на рядко, нали?Условията същите ли трябва да са-първо на топло после на по-хладно?
Stefan_62 - майстор
ina84 написа:
Искаш да кажеш да мятам и пипера и патладжана,така ли?Те се сеят по на рядко, нали?Условията същите ли трябва да са-първо на топло после на по-хладно?
Спокойно ги залагай, пипера е хубаво да е по-нагъсто, а патладжана като доматите, нали са от един сорт. Отглеждането е едно и също за всички. В началота по-натопло, светло и да има влажнос, след като поникнат основно топлина /но не 30градуса :lol: /и светлина и по-редки поливки. Виж в сайтовете които ти посочих там пише оринтировъчно при каква температура, осветеност и кога да се полива. Вече преди да го сееш на открито 10-на дена преди това започваш да го закаляваш.
ina84 - специалист
Благодаря ви много ми помогнахте! =D>Довечера ги мятам и тях. :supz: :supz:
Stefan_62 - майстор
ina84 написа:
Благодаря ви много ми помогнахте! =D>Довечера ги мятам и тях. :supz: :supz:
Успех и после пиши и дай малко снимков материал да видим как си се справила с разсада.
ina84 - специалист
Задължително ще пиша.За снимките незнам дали щемога да ги кача,но ще пробвам.Вие как качвате снимки?
Май не само в градинарството съм зле! :lol:
stiv1961 - майстор
viewtopic.php?f=15&t=31
viewtopic.php?f=15&t=5265
ina84 - специалист
Пак благодаря!Стана,но само със снимки правени с телефона тези от апарата идват големи,но нищо.Благодаря,като стане разсада ще пращам.
stiv1961 - майстор
Почети още малко в темите, които съм ти дал. Има програми за намаляне размера на снимките.Аз ползвам Irfan view/ мисля така се казва/. Успех :)
Stefan_62 - майстор
ina84 написа:
Пак благодаря!Стана,но само със снимки правени с телефона тези от апарата идват големи,но нищо.Благодаря,като стане разсада ще пращам.
Ами ще снимаш с телефона, аз само от там качвам снимки, че не си играя да ги форматирам от апарата :lol:
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: