• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
daniel vasev - специалист
Спешно ми трябва някакво приспособление с което да мога да правя еднакви детаили на дърводелски струг .Ако сте си првили нещо ако може да покажете или нещо чертежче само неми казваите да си купя готов струг с копир а просто някакво приспособление да си направя . Става въпрос само за 30-40 броики.
ivanovbg - майстор
Е нещо размер-рисунка ще дадеш ли?
ivanovbg - майстор
Еми на каквото искаш да правиш. Размери и други такива неща. ертежа е лесен, ама за какъв детайл?

С ръчен нож ли ще го правиш?
Последна промяна от ivanovbg на пон мар 04, 2013 10:11 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Скица на детайла дай някаква.Защото варианти има много, но не стават за всякакъв детайл.
Значи ножът може да е на ръка за по лесно иначе ми трабва за такива крачета нещо от тоя род.

Прикачен файл

detail5.gif
detail5.gif (4.03 KиБ) Видяна 2975 пъти
gogo7777 - майстор
За сферичните участъци се прави фасонен нош. Ама струга трябва да е мощен и да си подпрял детайла със седлото.
EDI - майстор
Да, така е.Най-евтино - можеш да вземеш една стара плоска пила и на шмиргел да си докараш целия профил.Но ти трябва добра машина и стабилен супорт, ако искаш да оформиш целия профил наведнъж.Първо намаляваш на ръка диаметрите и после оформяш с пилата.Имаше преди време и едни пластинчати ножове - дълга рейка с множество наредени пластини, копира се профила от модела и после се слага на струга и се оформя, но бяха скъпи, доколкото помня, пък и не знам дали още ги има.
Проблемът е че стругът е малко слаб този вариант са го опитвал но спира тои е 0,55 нещо по шаблон да варви
EDI - майстор
Ами сетих се за още един - правиш си профил от парче дебела ламарина, дърво, текстолит и го хващаш на супорта, като профила да е към теб.На ножа за ръчно подаване закрепваш перпендикулярно един щифт /болт някакъв може/, който да се движи по профила, така острието ще копира профила и ще реже равно.Не знам дали добре го обясних.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ!!!!!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: