• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Stefan_62 - майстор
gogin написа:
Ще млатя ще млатя колко ще млатя докато придобие формата която искам.
bateFori написа:
Малко опит да споделя относно кривото по диска.На мен Стив ми прати един диск, който имаше доста за изправяне. Логиката ми подсказа че няма нужда да се нагрява,за да се изправя, На студено се е огънал,на студено си го изправих. Отнема 5 минути бой с големия майстор.Но не прекалявай с чука,щото ще разковеш метала и тогава огъването ще е фатално.Ще се раздуе един вид. В момента диска си е в перфектен вид или поне почти перфектен. Удри и се не бой,но само там дето трябва и не задълбочавай. Пробвай и успех!
Пробвай по този начин или се консултирай с някой ковач.
п.п. Съжалявам :cry: , но нямах по-хубав само този можех да предложа :? :drinkers:
gogin - специалист
Stefan_62 написа:
gogin написа:
Ще млатя ще млатя колко ще млатя докато придобие формата която искам.
bateFori написа:
Малко опит да споделя относно кривото по диска.На мен Стив ми прати един диск, който имаше доста за изправяне. Логиката ми подсказа че няма нужда да се нагрява,за да се изправя, На студено се е огънал,на студено си го изправих. Отнема 5 минути бой с големия майстор.Но не прекалявай с чука,щото ще разковеш метала и тогава огъването ще е фатално.Ще се раздуе един вид. В момента диска си е в перфектен вид или поне почти перфектен. Удри и се не бой,но само там дето трябва и не задълбочавай. Пробвай и успех!
Пробвай по този начин или се консултирай с някой ковач.
п.п. Съжалявам :cry: , но нямах по-хубав само този можех да предложа :? :drinkers:
не съжалявай ве човек каквото трябва ще направя ако не кекс ще правя у него и пак яе съм ти благодарем
Тани - модератор
Може би щеше да е по-лесно преди да му завариш отвора :?
Илчо Илиев - майстор
Гогин, доста се кьорих докато разбера точно какво те притеснява...просто не е снимано от подходящ ъгъл,но разбрах в крайна сметка....
Ся , за да докараш дъното на тоя сач да е с овална форма ще ти трябва и нещо върху което да го сложиш когато го чукаш ,а това може да стане с тръба с доста голям диаметър, поне 350мм...
За загряването...гледал съм калайджиите как си правят огнище, просто е и ефективно,но ти трябва въздух под налягане...е братчедите ползват едни мехове с които раздухват огъня, но може да се ползва и прахосмукачка ...,но трябва да се ползва част от налягането..за да не се разхвърчи жаравата....според мен ще може да стане ако сложиш по-тънка тръба/прим. 1/2 / в маркуча от прахосмукачката, която ще е в огъня, така хем няма да скапеш маркуча, хем ще има по-малко налягане,а ако не е достатъчно...уплътняваш разликата в диаметрите...
За "горивото"...може да ползваш трески за запалването,а домбаски въглища за жаравата...
Слагаш 2 тухли, между тях разпалваш жарава, раздухваш с въздух и слагаш сача да се загрява,но ще са ти нужни и 2 "чирака",за да може да я държиш някак тая "тенекия" и за да имаш стабилна основа/матрица, ще ти трябва тръба, върху която да сложиш загретия диск и да биеш с чука...
iva6ki - специалист
Вие го вкарахте във филм човека.При толко труд по добре да си намери друг :?
Stefan_62 - майстор
ИзображениеИзображение
Да уточня вдлъбнатината която се вижда по средата/е леко изпъкнала на вътре/ и не е от изкривяване, а самата форма на диска е такава / и не вярвам да може да се изчука за да се получи равно дъно като на другите/ ,а и според мен няма да има проблем при готвене. Има леко изкривяване от едната страна на вдлъбнатината което трябва да се поизчука.
iva6ki - специалист
Ако печеш само да ако готвиш,пържиш зле....
stiv1961 - майстор
Според мен няма проблем, че е изпъкнало. Нека пробва с пържени картофи и да каже резултата :)
gogin - специалист
Сещам се за едни желазари, леари и ще се разходя до тях утре да видим те какво и за колко ще ми го направят. Ако пък не ми остане време (както днес) и ако не пътувам до Сърбия да заплождам ей тая помагачка от снимката , щ
ще го пробвам и така, ще видя да направя яйца под формата на кекс :supz:
Много помага завалийчето , я чук ми гепи я клещи я нещо друго [-o<

Прикачен файл

130320131084.jpg
gogin - специалист
Вчера заварих дръжките и обмазах стабилно с лук и сланима. Ето и снимки:

Прикачен файл

160320131101.jpg

Прикачен файл

160320131100.jpg

Прикачен файл

160320131098.jpg

Прикачен файл

160320131096.jpg
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 63

Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: